Warnung: Illegal string offset 'type' in [path]/includes/class_postbit.php(293) : eval()'d code (Zeile 153)
Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar - Tekil Mesaj Gösterimi - Laikliği Nasıl Çiğnedim ?
Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 22.04.2009, 14:33   #47
ErdalGüler
Usta Yiğido

ErdalGüler - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ErdalGüler Şuan ErdalGüler isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 28.01.2010 17:37
Bejeweled Champion! Bloody Pingu Champion! Christmas Blackjack Champion! Lines And Squares Champion! Street Racer Champion! Virus 2 Champion! Yeti Bubbles Champion!
Tournaments Won: 5

Tecrübe Puanı: 841 ErdalGüler FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Laikliği Nasıl Çiğnedim ?

Atatürk'ün çizdiği laiklik anlayışında din ve devlet işlerinin ayrılması vardı. Peki bu ne demekti. Ben size söyleyeyim. herkesin bahsettiği gibi başörtüsü veya türban tarzı şeyler asla olmadı Atatürk'ün düşüncesinde, o bunu söylerken bir insanın dini ne olursa olsun devlet önünde eşittir demek istedi, işte yıllarca kandırılan Türk milleti artık bunu anlasın. Laiklik devlet olarak kim hangi dinden olursa olsun adil olabilmek için(osmanlının adaleti gibi) Atatürk tarafından bu sebeple ortaya atılmıştır. Yani bir insan müslümansa ve bir hristiyana haksızlık yapmışsa devlet önünde ikiside eşittir, haksız olan kimse o cezalandırılmalıdır. Nitekim laiklik işte bunu anlatmaktadır.
Ne yazık ki şimdilerde Allah emrettiği için başını örten (türban veya başörtüsüne fark eder anlamıyorum) her genç kızımız birileri yüzünden haksızlığa uğruyor. Bunun hesabını nasıl verecekler acaba, çok merak ediyorum. okadar masum insanın hakkını gasp etmek ve bununla övünmek ve ben laiğim demek ne kadar doğru, insan hakları nerde, yada insanlık nerede, bu dünyada hesap vermek çok kolay ama Allah huzurunda hesap vermek hiçde bu kadar kolay olmayacaktır. Allahtan dileğim en kısa zamanda bu zulüme sebep olan kimse kimlerse cezasını versin inşallah. Okumak, devlet kurumlarında çalışmak her türk insanının hakkı değilmi? islama göre yaşıyor diye bunu kısıtlamak çok büyük bir günahtır. Şu günleri gören Atatürk'ün kemikleri sızlıyordur eminim ve bizi izleyen Peygamber Efendimiz(s.a.v.) eminim ümmetim kendi kardeşine bunu nasıl yapar diye üzüntüden biçaredir. Ve biz hala İslamı anlayamadık ve Allah'ın kurallarını anlamak istemiyoruz. Allah bu kuralı koymuşsa uymak bir müslümanın görevidir.

Tüm Türkiye'de bu zulüme uğrayan kardeşlerimizin tek temennisi Ahirette alacakları helalliktir. Ben bu duruma sebep olanlara ve körü körüne bağlananlara acıyorum, neden mi çünkü o hesabı hemde kul hakkının hesabını ahirette nasıl verecekler çok merak ediyorum.

saygılarımla.