Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 06.05.2009, 16:31   #7
titizyiğido
Usta Yiğido

titizyiğido - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

titizyiğido Şuan titizyiğido isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.06.2012 23:55

Tecrübe Puanı: 786 titizyiğido BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK
Standart Cevap: EĞİTİM HEP EĞİTİM,BAŞKA YOL YOK

Alıntı:
kronik Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
eğitim dendiği zaman aklınıza sadece okuldaki eğitim mi geliyor aklınıza? ben kesinlikle okul içi eğitimi kastetmemiştim okuldan önce eğitim ilk olarak ailede başlar . ve çocuk ilk olarak anneyi kendine model alır .Anne yani kadın, ne kadar sağlamsa aile o kadar sağlamdır. Çocuğu baba değil, anne yetiştirir. Evet; anne sadece doğurmaz yetiştirir de. Çocuğun hayat mimarı annedir. Evin mimarı da odur.Kadınlara verilen eğitim ise çocuklarına ve gelecek nesillere de geçer.
tekrar söylüyorum ben eğitimcilere istinaden cevaplamadım bu soruyu hele ki kadın -erkek eğitimci ayrımını asla tasvip etmiyorum . İlk olarak eğitim ile öğretim arasındaki farkı algılamak lazım .öğretim, bilgiyi vermektir.
eğitim, öğrettiğin bilgiyi nasıl kullanacağını da öğretmek, benimsetmektir
''bir erkeği eğitirseniz bir kişiyi eğitmiş olursunuz'' sözünü biraz alaycı buldum.........çocuğun yetişmesinde,eğitiminde en az anne kadar babanında etkisi vardır...........çocuğun annedende babadanda alacağı şeyler vardır.......ama siz burada babayı tamamen devre dışı bırakmışsınız...........