Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 14.05.2009, 22:04   #84
BOUN
Usta Yiğido

BOUN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

BOUN Şuan BOUN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 27.12.2014 21:40

Tecrübe Puanı: 853 BOUN isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.
Standart Cevap: Sivas 2009 Yatırım Rotası

Belki hatırlarsınız, Sami bey seçimi kaybettiğinde bu sitede bir foruma ''Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüne ne kadar üzüldüysem, Sami Bey'in seçimi kaybetmesine de o kadar üzüldüm'' demiştim. Bu sözü söylerken asla Sayın Doğan Ürgüp'e karşı içimde bir garez veya husumet yoktu. Sami Bey'in görevden ayrılmak zorunda kalmasının Sivas için büyük kayıp olacağını vurgulamak istemiştim sadece. Şimdi geriye dönüp 'ben demiştim' moduna girmekten hiç hoşlanmıyorum açıkçası ancak bir şeyi vurgulamakta fayda var ki Sivas, Sami Bey'in gidişiyle yeni proje yapmaktan, eser vermekten, şehri güzelleştirmekten, imrenen değil imrenilen Sivas'ı oluşturmaktan zevk alan bir şahsiyeti kaybetti. Gönül isterdi ki Sami Bey'de gördüğümüz bu proje aşkı ve şevkini Doğan Bey'de de görelim. O da çıksın basının karşısına projelerini açıklasın, bu yıl şunları, önümüzdeki yıllarda da şunları şunları yapacağım desin. Ancak ne yazık ki bugüne kadar hiç böyle bir şey olmadı. Bundan sonra da olmazi olmayacak demiyorum ancak bir durum tespiti yapacak olursak, geçen bir buçuk ayda yeni yönetimden bırakın yeni projeler, yeni hedefler, yol haritası açıklamasını, daha doğru düzgün basın karşısına çıkılıp üç beş kelam laf edildiğini de duymadık. Bu arada sürekli Sami Aydın hakkında akılları sıra yolsuzluk iddiaları ortaya atanlar, Sami Bey'in fotoğrafını ters koyup akılları sıra dalga geçen embesiller, moronlar, sığır sürüsü hadi bakalım şak şak yaptıklarınız dümenin başında görelim projeleri, icraatleri...

Önümüzdeki dönemde Sivas'ın inşaat ve iş sezonunun da kısa sürdüğü gerçeği göz önüne alınarak sevgili yeni belediye yönetiminden yeni bir aşkla, şevkle, coşkuyla dört elle işe sarılmalarını, en az Sami Bey kadar güzel eserleri Sivasımıza kazandırmalarını rica ediyorum, Doğan Bey'den ümitliyim demiştim, inşallah yanılmam, kendisinden somut icraatler görmek istiyoruz. Ben özellikle Sami Bey'in önümüzdeki dönem için hazırladığı projeleri devam ettirmesini ve uygulamasını kendisinden rica ediyorum. İnşallah başarılı olur, hem kendisi hem de Sivasımız kazanır.

Belediye ile ilgili bu kadar. İlimizde icraatlere öncülük edecek diğer bir kurum Valilik. Ancak daha önce de ifade ettiğimiz gibi Sayın Valimiz şahsiyet olarak pırıl pırıl, tertemiz bir insan lakin işbitirici değil, projeci değil. Sayın Hasan Canpolat zamanıyla bu zamanı kıyasladığımızda arada büyük farklar görüyoruz. O zaman Sayın Hasan Canpolat'ın ''projeci vali'' kimliğinin etkisiyle tarihi eserlerimiz onarılıyor, yeni sanayi yatırımları yapılıyor, ilimizin sosyal ve kültürel hayatı ve ekonomik altyapısı için bir çok adı atılıyordu. Gel gör ki ''müfettiş-denetçi vali'' kimliğinden çıkamayan Sayın Veysel Dalmaz döneminde ilimiz atılım yapma özelliğini kaybetti. Bütün bunların üzerine Sayın Abdüllatif Şener'in hükumetten ayrılması -ki bence Sivas'ın en acı ve en büyük kaybıdır- Sivas'a asıl ağır darbeyi vurdu. Maalesef biraz da Sivaslının zihniyetinden kaynaklanan çalışana, kendisine hizmet edene sahip çıkmama, çıkamama durumundan dolayı en büyük destekçimiz Abdüllatif Şener'i kaybettik. Tabii bu arada hükumet meydanında sevgili Sivaslıların Abdullah Gül ve Tayyip Erdoğan'ı elleri patlarcasına alkışlarken, Abdüllatif Şener'i sönük bir kaç tezahüratla geçmelerini de unutturmamak gerekiyor. Hey gidi hey... Abdullah Gül yeni kabineye Kayserili bakanları soktu, bizim Mustafa Açıkalın da Abdullah Gül'ün has adamı Ali Babacan'ın vetosunu yedi, maliye bakanı olamadı. Uyan Sivaslı uyan... Sana hizmet edeni, hizmet edecek olanı iyi tanı, lafı açık seçik söylüyorum: Aptal olma.... Bu kadar net. Ben Sivas'a hizmet edene bakarım, çalışana bakarım, böyle de olması gerekir. Benim için şimdiki vekillerden bin tane olacağına bir tane Abdüllatif Şener, bir tane Mecnun Odyakmaz, bir tane Bülent Uygun, bir tane Sami Aydın olsun yeter...

Buradan kısaca şimdiki makam sahiplerine mesajımızı göndermiş olalım... Sayın Vali, Sayın Belediye Başkanı, Sayın STSO başkanı, sevgili Sivaslılar çalışın.....