Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 15.05.2009, 18:28   #45
Kardelencicegi
Navigator

Kardelencicegi - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kardelencicegi Şuan Kardelencicegi isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 5483 Kardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer Anblick
Standart Cevap: KÖYLERE KÜRTÇE İSİM verilmesi

Alıntı:
seva Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Sadece Kürtler mi ateş sıkıyor Askerilerimize ve terörist olan sadece Kürtler m
var?? Türk Türk.e bile sıkarken onada mı Kürt sıktı diyecez Yapmayın Allah aşkına..
Ve buna resmen ırkçılık denir

Irkçı Kürdler yok mudur?..Vardır tabii ki ırkçılık böyle örgütlenmelere neden oluyor Irkçılığa son verelim Kürtlerde aynı şekilde...

size bir bilgi vereyim kürtçe isimlerinin neredeyse hepsi Farsça kökenli..

Örnek bilgiler

Kürt dili Hint-Avrupa dil ailesi içinde yer almaktadır. Bu ailede yer alan İran dil grubu, Kürtçeyi de içermektedir. Daha açıkcası Kürtçe İrani diller ailesinin kuzeybatı grubu içindedir ve Farsça’dan bağımsızdır.
Kürtçe, bugün Türkiye, İran, Irak, Suriye, Ermenistan diye bilinen değişik devletlerin sınırları içinde yaşamakta olan ve tarih boyunca Kürdistan olarak bilinen coğrafyada konuşulur. Dünyada tahminen 20-25 milyon insan tarafından konuşulmaktadır. Kürtçe, Irak ve Kürdistan Özerk Bölgesinde resmi dil olarak tanınmışdır.
Filolog (Dilbilimci) Abdülmelik Fırat’e göre Kürtçede 100 binin üzerinde kelime vardır.

Kürt edebiyatı, halk edebiyatı ve yazılı edebiyat olarak ikiye ayrılır. Sözlü edebiyat, yani halk edebiyatının tarihi binlerce yıl öncesine kadar dayanıyor. Yazılı edebiyat ise bin yıl öncesine kadar dayanıyor. Hemadani Baba Tahir (935-1010), Kürt edebiyatının ilk yazılı örneğini, bin 100 yıl önce İran'da Arap alfabesiyle Kürtçe yazmıştır.( kürtce bilen missaki milliciler

Kürtçe’nin eski ve güçlü edebi ürünlere sahip diğer bir lehçesi de Kurmanci lehçesidir. Kurmanci lehçesiyle bu güne kadar ulaşmıştır şiirler yazan Kürt şairleri arasında ilk akla gelenler Elîyê Herîrî (1425-1495), Feqîyê Teyran (1590-1660), Melayê Cizîrî (1570-1640) ve Ehmedê Xanî (1650-1707)'dir. Ehmedê Xanî'nin Mem û Zîn adlı ünlü eseri ilk kez 1730'da çevrilip yayınlanmıştır.
1.Benim sözümde Pkklilara.

2. Türkiye Devletinde Kürtce köy isimleri sacma ve Tuhaf.
{Hangi akla hizmetse.!!}

3. Ben Kürtlerle samimi olamiyorum, kimse kusura bakmasin.

4. Bütün Kürtler terörist degil dimi? PEKI O halde Sayin Recep Tayyip Erdogani niye tasladilar diyarbakirda. Polis tankina tas atan kimdi?.
Bize necilikle & bana necilikle bunlar böyle oldu.

5. Bu insanlarin yaptiklarini savunanlara Helal olsun.

6. Biz niye yabanci ülkedeyiz hayatimizi kazanmak icin. Tek sorun Kürt sorunumu TÜRKIYEDE.????????

7. BANA KIMSE KÜRTLERI SAVUNMASIN.
Benim fikrim degismez.Beni Irkci görenlerde Varsa BEN IRKCIYIM....

Türk Türk.e bile sıkarken onada mı Kürt sıktı diyecez Yapmayın Allah aşkına..
Ve buna resmen ırkçılık denir.

Her halde kimse o kadar kör degil Seva`cigim.!!!!

TÜRKÜN` TÜRKTEN BASKA DOSTU YOKTUR.

Benim komsum normal {Pkkli degil güya} Kürt görünür,
ama bir asker sehit olunca Pkk bayragi asar penceresine.

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

Ben de TÜRK bayragi asarim.

Konu Kardelencicegi tarafından (15.05.2009 Saat 18:43 ) değiştirilmiştir..
Kardelencicegi isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla