bir çoğu öğretmenlerin hak ettikleri değeri parasal yönden değerlendiriyor.bende öğretmen adayıyım allah nasip ederse bu mesleğe başlayacağım.öğrencilerimden ilk önce saygı beklerim çünkü
"SAYGI HER ŞEYDİR.".Bir öğretmenin maddi yönden sıkıntılı olması da elindeki parayı kullanmasına bağlıdır.
Alıntı:
ErdalGüler Nickli Üyeden Al?nt?
Ben gereken değerin verildiğini düşünüyorum. Özellikle son yıllarda gördüğüm kadarıyla öyle. Ben üniversitedeyken öğretmenlik yapan arkadaşımda vardı ve köy okulunda olmasına rağmen, ek ders vb. bazı ek gelirlerle oldukça iyi bir maaş alıyordu. Senede 3 ay tatil yapması, cumartesi pazar tatil olmasıda göz önünde bulundurulunca aslında bence ülkemizde şartları oldukça iyi olan mesleklerden. Birde şöyle birşey varki belitmeden geçemeyeceğim. Bütün öğretmenler iyi diye bir kaide kesinlikle yoktur. Bu sebeple öğretmen olduğu halde insanlar kötü şeylerde yapabilir. Eğer insana yakışmaya davranışları sergileyen öğretmen bile olsa bence gereken cezayı alması ve endoğal şeydir. Nitekim saygı hakedene gösterilir. Bizlere iyi bir eğitim verip, yetişmemize vesile olan tüm öğretmenlerimizde saygıyı mutlaka hakediyorlar ve bence bunuda alıyorlar. Ama öğrenciye insan gibi davranmayan öğretmenlerde bence pek saygıyı haketmiyor ve zaten saygıda görmüyorlar diye düşnüyorum...
|
allah aşkına bu nasıl bir zihniyet.BANA BİR HARF ÖĞRETENİN 40 YIL KÖLESİ OLURUM diyenler bu yazılanları okusa emenim böylesi zihniyetlerden utanırdı