Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 21.05.2009, 19:07   #19
sevdagülü
Usta Yiğido
 
sevdagülü - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
sevdagülü Şuan sevdagülü isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.02.2010 09:47

Üyelik Tarihi: 10.05.2009
Mesajlar: 2.607
Tecrübe Puanı: 875 sevdagülü FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart PEYGAMBERİMİZ MUHAMMED A.S.´DAN GÜZEL BİR HADİS.

Peygamber efendimiz demiştir ki birisi öldüğünde akrabaları cenaze işleriyle meşgul iken, son derece güzel bir kişi gelir mevtanın başının yanında durur. Kefenlendiğinde kefen ile merhumun göğsü arasına girer.


Definden sonra herkes evine döner, Münker ve Nekir adlı iki Melek gelir. Mevtayı kişisel mahremiyet içerisinde imanı hakkında sorgulayabilmek üzere, göğsünde duran güzel kişiyi ayırmaya çalışır. Güzel kişi der ki ”O benim refakatim, O benim dostumdur, hiçbir şekilde Onu yalnız bırakmam. Eğer siz sorgulama için görevlendirildiyseniz, görevinizi yapınız. Onun cennete girmesini kabul ettirinceye kadar terk edemem.


Sonra ölmüş arkadaşına döner der ki ”Ben, bazen yüksek sesle bazen de kısık sesle okuduğun Kur’anım. Endişe etme, Münker ve Nekirin sorgusundan sonra üzüntü duymayacaksın.


Sorgulama bitince güzel kişi Onun için Meleul Aladan (semadaki meleklerden) misk kokusuyla bezenmiş bir döşek hazırlar.


Allahın Resulu (SAV) demiştir ki „Hesap gününde ne bir Peygamber, ne de bir Melek, Allahın indinde Kur’andan daha imtiyazlı bir şefaatçi olamayacaktır.
__________________
EN GÜZEL ASK EN FEDAKAR ASK MEVLAYA OLAN ASKTIR
sevdagülü isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla