Alıntı:
yerliturkuaz Nickli Üyeden Al?nt?
Bakınız ben Alevi katliamı yapıldı demedim yurtlarından sürüldü dedim bende bunu araştırarak yazdım pat diye kulaktan dolma haberlerle karşınıza gelmedim. Çünkü bunu ben ilk duyduğumda şok olmuştum bana göre Osmanlı'nın en büyük padişahlarından birisiydi taki bu olaya kadar ve ben kendimce bir tez hazırladım ve bu tezide bir profesöre danışdım oda araştırmasını yapacak sizinle ilgili bu araştırmamı paylaşacağım.
Yazıları okurken yazı çarpıtmayalım özellikle Seva senle biz çok tartışttık bazı konularda yazıları çok çarpıtıyosun...
|
Ben çarpıtmıyorum yazılarda görüldüğü gibi Hazreti Ali nasıl müslümanların huzurunu bozan, işlerine gelmeyenleri kafir ilan edip katleden haricileri öldürdüyse , Yavuzda devleti parçalamak , işi gücü müslümanla cedelleşmek , tarih boyunca kafirden çok müslümana musallat olan çıbanları patlattı .....
Mübarek Sultan, devlet-i Ali Osman'ın bekası ve Din-i İslam'ın selameti için 40000 aleviyi (Şah İsmail taraftarı ayrılıkçılar) yok edebilecek kadar çelik iradeli bir insandı.