Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 29.05.2009, 13:32   #1
HaZaN
Usta Yiğido
 
HaZaN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
HaZaN Şuan HaZaN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.05.2013 15:36

Üyelik Tarihi: 03.11.2008
Mesajlar: 16.918
Tecrübe Puanı: 2323 HaZaN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORHaZaN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORHaZaN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORHaZaN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORHaZaN SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR
Standart Deniz Böğrülcesi..


Deniz Börülcesi Salatası


½ kg. deniz börülcesi
1 su bardağı yoğurt
1 rendelenmiş domates
2 diş dövülmüş sarımsak


Deniz börülcelerini güzelce yıkayıp -köküyle, sapıyla- büyük bir tencerede kaynattığınız suya koyun. Arada ters yüz ederek haşlayın. Pişip pişmediklerini anlamak için arada bir parça koparıp liflerinden ayırmaya çalışın, ayrılıyorsa pişmiştir. Deniz börülcesi kendinden tuzlu olduğu için ayrıca tuz ilave etmeniz gerekmez. Yıkarken de uzun süre suda bekletmeyin, tuzu gidiyor ve tadı kaçıyor. Kevgire alıp soğutun. Ayıklamak için bir dalı sağ elinize alın, her sapın üzerindeki etli kısmı sol elinizle teker teker çekip liflerinden ayırın. Bir kaba koyduğunuz deniz börülcelerinin tamamını ayıkladığınızda doğrayıp hazırladığınız yoğurt-sarımsak-domates karışımına ekleyin. Güzelce karıştırdıktan sonra dilerseniz üzerine biraz sızma zeytinyağı gezdirerek servisini yapın. (4 kişilik)
öneri:zeytinyağı ve limonlada hazırlıyabilirsiniz.



ALINTI
__________________
Huzuru kendi içimizde bulamassak başka yerde aramak boştur.
HaZaN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla