Cevap: Okuldan Kaçan Soluğu Kalede Alıyor
bende yasadiklarima dayanarak ve iki evladimida yanliz yetistirdigim icin söylüyorum,eregenlik dönemindeki genclerimizle ve kizlarimizla ilgilenmek gerekiyor.cahil aileye bir sey anlatamayiz cocugu dünyaya gelir gelmez ailelerin kendini egitmesi ve cocukluk,ergenlik hakkinda okumasi bilgi edinmesi gerekiyor.bir psikolog`danda yada pedegog`danda yardim alina bilinir yani.birde aile bireylerinin kendi zamanlarindan yola cikarak hareket etmeleri gerekir anlayis önde olmali.cocugun ne önünde ne yaninda arkasinda olup onun gidecegi yöne egrisini dogrusunu söyleyerek eslik etmeli.O zaten en az hatalarla ancak bu dönemi atlatabilir.Okullardada egitmenlere de cok görevler düsüyor aile bir egitimci iki yani okullardada pedegog ve psikolog egitimi almis ögretmenlerimizin bulunmasi gerekiyorki saglikli bir egitim verilebilsin.hangi dersi zayif ise ögrenciler haftanin bir yada iki saat`i bir araya gelip pedegoglar tarafindan bir yelpaze gibi genisletilmis sekilde derleri algilayacaklari ve cözecekleri sekilde yapabilirler.asla tünel bakisli bir egitim cocuklara ve genclere yararli olmaz sikici gelir bilgi dagarciklari kisitli olur.benim cocuklarimda sevmezlerdi bir kac ögretmeni dersleri zayif olurdu ama ben ögretmenin hareketine degil derslerine konsantre olmalarini ögütledim.ve okul toplantilarini hic kacirmadim aileler cocuklari ile A dan Z ye utanmadan sikilmadan her seyi konusabilmeliler,bir arkadas bir dost gibi tartisabilmeliler.Ne korkutulmali nede dövülmeli ,yalan asla arada olmamali cocuklar ilk önce aileyi örnek alir sonra cevreyi.