Alıntı:
deliktaşlısalim Nickli Üyeden Al?nt?
çok güzel anlatmışınız ablacığım ama toplum olarak bunları uygulamakta çok gerilerdeyiz
yıllar önce bi arkadaşım anlatmıştı almanyada sokakta yürürken sigara izmaritini yere atıyor ve fazla uzaklaşmadan bi alman omuzuna dokunuyor onu al çöpe at diyor bizler hala çiğneyip geçiyoruz bi küçük örnek sadece bu zaten küçükten başlayabilsek herşey düzelecek ama malesef derim ancak
|
Saygıdeğer kardeşim
Sizi kutluyorum, çok haklısınız. Bizde uyarsak hemen dayılaşır ve " Sanane kardeşim atarımya" der eh artık dayak yemezseniz iyi. Yada izmariti ayakkabısı ile ezer vatandaş.Yahu yanında çöp kutusu var oraya atsan ölürmüsün?. Türk halkı olarak bu konuda elbette duyarlı vatandaşımız çomk ama parmakla gösterilir ne yazıkki. Piknikte, güncel yaşamda çevremiz hiç umurumuzda mı. Su veya meşrubat içtiğimiz pet şişeyi hareket halindeki arabanın penceresinden kim fırlatacak, biriktirip çöpe atsan ölürmüsün? Yada yanında bir boş poşet bulundurup çöpleri biriktirip atsan ne var yani. Etrafımızı temiz kullanmayıp, çevremizi pis tutarsak işte bir ayağımızda doktordan buı tarafa gelmez. Sağlıklı yaşamak istiyorsak temiz olmalıyız diyorum.
Evlerimizi nasıl kullanıyorsak sokakta da öyle olmalıyız. Yere tükürmek, eliyle burnunu sümkürmek zaten en çok alışkanlık edilen şey, eh insaf yani yanında küçük mendil taşısan ölürmüsün?Yok kardeşim yok. Sebze meyve yada her türlü yiyecek aldığınızda bazı satıcıların elllerinin kirine bakıyormusunuz? En son o eller acaba ne zaman su ve sabun görmüştür. Simitler bile yere düşüyor geri tepsiye diziliyor hadi güvende simit al... Bu ülkemizin insanlarının yarısı eğitimden,temizlikten,duyarlıl ıktan, görgüden sınıfta kalmıştır. Eğitim dedimde sakın eğitim diyince diploma aklınıza gelmesin ha..Ben ne diplomalı kişiler bilirim ki bunalaın hepsi onlarda aynen mevcuttur..
Diploma ile insan insan olmaz.İnsan dediğin kendini yetiştirir ,kurallara uyar ben bunu derim.
Eh işte bizlerde bunca pislikler karşısında sanırım tesadüfen yaşıyoruz diyorum.
Ne diyeyim daha temiz bir toplum, daha temiz bir çevre, ve daha güzel bir doğada güzel ve sağlıklı yaşamak dileklerimle saygılar...