Alıntı:
titizyiğido Nickli Üyeden Al?nt?
aslında önemsiz bi konu ama diğer açılan konuda arkadaşlar sırf ak parti düşmanlığı yaptıkları için konu o kadar uzadı..............böyle gereksiz bi konuda bile adeta kin kusar gibi konuştukları için konu o kadar uzadı
bilgiler için teşekkürler arkadaşım..........
|
ne için bu kadar uzadı biliyor musun titiz gardaşım saygıdeğer başbakanımız sözlerini söylerken senin gibi titiz davranmadığı için...
bende açıkca senin gibi düşünüyorum gereksiz bir konu, gündem değiştirmek için yapılmış bir açıklama... bunun açıklamasını yaparken benim gibi bir çok insana edepsiz demeseydi başbakan haber bile olmazdı bu...
Ancak olay siyasi boyut aldı iyice... TDK'nın hükümetlere bağlı nasılda renk değiştirdiğini görebiliyoruz... Atatürk kurduğu zaman bu kurumları özerk yapmışki hükümetlerin güdümüne girmesin diye... Ama Atatürk diye diye darbe yapan Evren bu kurumları hükümete bağlamış... İşte o zamanda böyle siyasi bir karar çıkar...
TDK yani aslında
TD Kurumu
bu da doğru yani TDK ya pakarsan ya da
CH Parti, TÜİK ya da TÜBİTAK la ne alakası var zorlama örnekler bunlar... Ben yarın TDK ya bir e posta atıp
TD Kurumu'nun doğru olup olmadığını soracağım, hatta bilgi edinme hakkımı kullanıp resmi cevap isteyeceğim...