Cevap: Sivas Neden Gelişmedi
Sivas'ın gerilediği fikrine katılmıyorum.Sivas'ta 2004-2009 arasında A.Şener'in B.yard.döneminde ilimize önemli yatırımlar yapıldı.Belediye de bu paradan nasibini aldı.Belki yapılan hizmetler bazılarının gözüne hiç hoş gelmemiş olabilir ama Sivas dışından gelen bizler şehirdeki gelişmeyi fazlasıyla fark ettik.Bunlar yeterlimiydi;asla...Yeterli değil;Sivas'a daha fazla yatırım yapılması gerekiyor.Gelelelim göç meselesine:Yukarıdaki her arkadaşın mesajını okudum.Sivas'ın göç vermesinde her arakadaşımın söylediği şeylere imza atarım.Şimdi eğri oturup doğru konuşalım;Bizim bizden başka dostumuz yok.Asıl mesele göçü nasıl durduracağımız:İnsanlara zincir vuramazsınız;insanlar kendilerini nerde mutllu hissederlerse,nerede aş,ekmek bulurlarsa,ailerine nerede imkan bulacaklarına inanırlarsa oraya giderler.Burada önemli olan sizin ne yapacağınız:Yapacağımız şu;Sivas'ın merkezinde veya köyünde,ilçesinde yaşayan insanlara gelişmiş illerde bulunan her türlü imkanı verceksiniz;yeni yatırım imkanları sağlayacaksınız,yeni iş alanları açacaksınız,her türlü sosyal,teknik,sanatsal,fiziki imkanları sağlayacaksın,her türlü eğitim imkanını vereceksin; işte o zaman göçü rahatlıkla durdurursunuz.Karnı doyan,her türlü ihtiyacını Sivas'ta karşılayan bir insan niye memleketini terk edip başka bir yere göç etsin ki....
|