Alıntı:
seva Nickli Üyeden Al?nt?
Ben bu konuda açık konuşacağım Kusura bakmayın ama bu laiklik nedirki bu kadar tartışma yaratıyor anlamıyorum
Laiklik, devlet yönetiminde herhangi bir dinin referans alınmamasını ve devletin dinler karşısında tarafsız olmasını savunan prensiptir.
yani insanlar laik değil Devlet laik lailklik ne dinin alehinde nede dinden yana Devlet bütün dinlere eşit yaklaşmalı ama nedense insanlar arasında laiklik kavramı yanlış anlaşılıyor laikliği benimsiyor insanlar laik olamaz olmazda insanlar ilaki bir dine mesuptur..
Iranla Türkiye arasında Tek fark Türkiye baskıyla açtırıyor Iran Baskıyla kapatıyor..
Şimdi biz laik miyiz ?????
|
Yanıldığınız çelişki şu,
İran'da, tek bir kişi başı açık sokaklarda dolaşamaz hiç bir yerde çalışamaz !
Türkiye'de (Resmi kurum hariç) her yerde açığıda kapalısıda rahatlıkla dolaşır.
Türkiye'deki baskı değil, yönetim anlayışına ters düştüğü için resmi kurumlarda istemiyor, devletin temel yapısı bunu gerektirirdiğinden. Belki de Türkiye'de rejime yönelik tehditler, türbanı siyasi harakete malzeme yapmasalardı, ülkeye şeriaat getireceğiz diye mollalar türemeseydi belki bugün yaşanan bu tür sıkıntılarda olmayacaktı, tıpkı 15-20 sene önce rahatlıkla okulunda okuyan öğrenciler gibi devam edecekti.
Bunların hepsi birer siyasi malzemelerdir, bugün bunun mücadelesini eden kesimlere bir bakalım ülkenin kaymağını afiyetle yemekteler, bizlerede sadece çene yormak tan başka birşey düşmüyor malesef.