Sivas’ta ki ilköğretim ve lise müdürlerinin sicil puanlarının İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerekçe gösterilmeden düşürüldüğü ileri sürüldü.
Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim-Sen Sivas Şube Başkanı Muzaffer Karadağ, ödeneksizliğe, yokluğa, sıkıntılara rağmen okullarını başarıyla yöneten okul müdürlerine karşı yapılan bu uygulamanın okul müdürlerini ve kendilerini şaşkına çevirdiğini söyledi.
Okul müdürlerinin bütün sıkıntıların üstesinden gelmeye çalıştığını belirten Karadağ, “Gece gündüz başında bulunduğu kurumu daha iyiye-güzele götürmeye çalışan okul müdürlerimiz bu fedakârlıklarının karşılığında sadece vatan sevgisi Allah rızası için çalışırken bırakın ödüllendirmeyi cezalandırılmaya kalkışıldı.Hiçbir okul müdürü hakkında soruşturma, hiçbir yolsuzluk, hiçbir bölücü, adaletsiz uygulama belgesi olmadan okul müdürlerinin sicil notları düşürüldü” dedi.
Neye göre bu sicil puanları düşürülüyor diyen Karadağ, “Okulların, eğitim çalışanlarının üzerinden kimse siyaset yapmaya kalkışmasın. Olayın peşini bırakmayacağız. Kanunen her türlü haksızlığın, hukuksuzluğun karşısında olacağız, hesabını soracağız. Okullara kadar siyasetin sokulması geleceğimizi karartacak, geleceğimiz tehlikeye düşecektir. Okul müdürleri kanunen hakkıyla kurumlarına müdür olmuşlardır, varsa bir hukuksuz uygulamaları soruşturma yapılır gereken sonuca herkes katlanır” dedi. Siyasilerin desteğiyle milli eğitimde şube müdürü, müdür yardımcısı olanlar devletimizin, milletimizin müdürü olduklarını asla unutmamalıdır diyen Türk Eğitim-Sen Sivas Şube Başkanı Muzaffer Karadağ, “Eğer sendikacılık veya siyaset yapacaklarsa istifa edip ne yapacaklarına karar vermelidirler. Unutulmamalıdır ki: güneşi arkasına alarak gölgesinin uzunluğuna güvenenler, güneş batınca boylarının ne olduğunu göreceklerdir. Kimse bu günkü üstünlüğüne, gücüne güvenmesin. Biz Türk Eğitim-Sen olarak şunu her zaman her yerde ifade ediyoruz. Kimse adaletsizlik yapmasın, haktan ayrılmasın. Biz bu ülkenin milli birliği ve bütünlüğünden, adaletle yönetilmesinden yanayız. haksızlık yapmaya kalkanlar karşısında Türk Eğitim-Sen’i bulacak” diye konuştu.