Cevap: Sitemizin Yazarlari
Ulkenin Degismeyen Yuzu: Sivas!
Nami deger Yigidolariz ama mesele ilimizi buyuk iller arasina sokmaya gelince malesef yigitlimiz namimizla ortusmuyor.
Yuzolcumu bakimindan memleketin en genis ikinci ili olan memleketimiz gelismislik bakimindan ise hizla asagilara dogru ilerlemektedir. Neden peki boyle buyuk bir ilin neden boyle bir olumsuz tablosu bulunmaktadir.
Cumhuriyetin temellerinin atildigi ilimizde o donemlerde kurulan cimento fabrikasi o donemlerde kurulan lokomotif fabrikasi ve bir kac irili ufakli sanayi kurulusu bulunmaktadir. Oysa yanibasimizdaki Kayseri kendi ekmegini tasdan cikartarak ulkenin bir cok onemli sanayi kurulusunu kendi sinirlari icersinde barindirnakta ve hizla bolgenin en onemli ili olma konumuna gelmektedirler. Tebrikler Kayserili kardeslerimize! Sanayisinin gelisememesi buna bagli olarakda istihdamin artmamasi Sivas`imizi disarya goc veren bir il konumuna getirmistir. Giderek hizli goc sayesinde de ilimizin kusulmesi kacinilmaz olacaktir.
Bunlara ragmen ilimiz onemli is adamlari yetistirmis ve kurduklari fabrikalar isletmeler ile ulke ekonomisinde pay sahibi olmuslardir. Sorarim peki bu is adamlarimiz neden fabrikalarini ilimize tasimamakatadirlar tamam masraflari olacaktir ama memleketlerinin gelisimi adina bence katlanmalidirlar.
Zaten yaptiklari yatirimlari kat kat alacaklari bir asikardir. Is adamlarimizi ilimize getirilmesinde en onemli gorev valimize milletvekillerimize dusmektedir. Milletvekillerimiz senelerdir yatmamis olsalardi ilimizin turizim olanaklarindan tutunda tasini topragini herseyi degerlendirilmis olunurdu. Ilimizin bir turizim cenneti oldugu bircok tarihi esere sahip olupta bunlari degerlendiremmedigi gun be gun ortada olupta son yapilan duzenlemelerde de elimize yuzumuze bulastirdigimizi gidip bizzat sahit olmusumdur.
ilimimizin gelisememesinde en onemli olan sorunlardan biriside gecmiste yasamis oldugu dini kulturel catismalardir. Bana gorede ilimizin gelisemeyip goc vermesindeki en buyuk etkende gecmiste yasamis oldugu bu dini kulturel catismalardir.
Bakalim gorecegiz ilerleyen yillarda ilimiz beni yaniltip gelismekte olan iller arasina mi girecek yoksa daha da kuculup cevresindeki illere katilip Sivas yok mu olacak....