Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 17.08.2009, 17:21   #45
kronik
Alt Forum Yöneticisi
NO AVATAR

kronik Şuan kronik isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.12.2020 17:41

Tecrübe Puanı: 1416 kronik kann auf vieles stolz seinkronik kann auf vieles stolz seinkronik kann auf vieles stolz seinkronik kann auf vieles stolz seinkronik kann auf vieles stolz seinkronik kann auf vieles stolz seinkronik kann auf vieles stolz seinkronik kann auf vieles stolz seinkronik kann auf vieles stolz seinkronik kann auf vieles stolz sein
Standart Cevap: "Kürt Açılımı" Nedir ?

Ne açılımınden bahsediliyor anlayamıyorum.Neyin kapanmışlığı var da onu açıyoruz anlayabilmiş değilim.

Bulunduğumuz topraklra Türkiye Cumhuriyeti'nin toprakları... Ve hepimizin bu vatanın nimetlerinden istifade ediyoruz.
Sen Kürtsün, sen Lazsın, sen Ermenisin, sen Rumsun gibi bir ayrım neresinde yapılıyor bu ülkenin ben bilmiyorum.
Çocuklarınız okullara alınmıyor mu ?
Bu devletin hastahanelerinde tedavi mi olamıyorsanız?
Kasapdan manavdan alışveriş mi yapamıyorsunuz Kürt kimliğiniz ile ?Fakat bugün hiçbir Kürt çıkıp da biz2.sınıf insan muamelesi görüyoruz, eziliyoruz vs gibi şeyler asla ama asla söyleyemezler.
Bir Türk olarak, bugün ezilen de benim mağdur olan da.
Vergimi veriyorum bugün ezildiğini iddia eden Kürtler vergi mi veriyor?
Elektirk, su, telefon faturlarımı yatıyorum. Bugün ezildiğini iddia eden Kürtler fatura mı yatırıyor?
Üstüne 15 20 çocuk yapacaksın. Bunlara da yeşil kart alıp bedevadan yaşayacaksın... Ben bunları da yapmıyorum.
Hangi lokanta, kafe, kahvahane, mağaza vs gibi işletmelerin kapısında Kürtler giremez diye yazı gördünüz.
Şu zamanda Kürtlerin aşağılanıp ezildiğini gösteren somut ne örnek var Allah aşkına?..
Ee sonra da eziliyoruz...
Yok böyle şey.
Dil desen dilin serbest. Puşi desen takman serbest.
Derdin ne öyleyse?..
Açık açık desene devlet istiyorum diye.
Lafı evelemenin gereği mi var.

Kürtlerin faşist zihniyetteki Türkçüler tarafından aşağılanmasına, dışlanmasına, ötekileştirilmesine şiddetle ama şiddetle karşı çıkan biri olarak bu açılımın Kürtlere hak vermekten ziyade vatan bütünlüğünden taviz vermek olduğunu düşünüyorum.

Kürt dediğimiz kişilerin MECLİSTE DAHİ SÖZ HAKKI varken hiç kimse alenen bir ayrımcılıktan söz edemez! Kabul edemem bunu.
Çürük elmaları kendi ellerimizle besliyoruz...
Bu sepetin kurtları tabii bitmez!..
Kürtçe konuşmaksa artık ulu orta kanalı meclisi kalmadı isteyen istediği yerde Kürtçe terimleri kullanabiliyor...
..trt-6 açıldığında ne demişti dtpli bir milletvekili hatırlayalım: "dili kabul ettiler, toprağı da kabul edecekler." şu sözü görüyor musunuz? yani demek istiyor ki bizde pkk belası oldukça adım adım hedeflerimize ulaşacağız. ki öyle de görünüyor.