Cevap: ''Kürt Açılımı'' Nedir ?
Öncelikle açtığım konuya zahmet edip yorum yazan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Hepsini olmasada yazılan yorumlara göz attım.
Bazı arkadaşlarımız "devlet kürtlere ne verdiki karşılığında ne bekliyor" gibi bir ifade okudum. Şahsım adına bu ifadeyi doğru bulmadığımı belirtmek isterim. O halde bende diyorum ki " Bende türküm devlet bana ne verdi" de, onları bundan mahrum bıraktı?
Benim konuyu açmamdaki gaye, "Kürt Açılımı" ne ifade ediyor? Ne açılacak, açılacak maddeler hakkında bir bilgisi olan varmı? Malesefki hiç kimse bu konu hakkında benim gibi bir bilgiye sahip değilmiş. Ve malesef bilmiyoruzda açılacak pohçadan ne çıkacak?
İşte Türk halkı kamoyu bunu merak ediyor? Eğer bu açıklanmazsa, hani bir söz vardı "Civciv çıkacak kuş çıkacak" şarkısı gibi dillerde söylenir durur. Anlayamadığım şey yapılacak "Açılım" eğer her ne ise açıklanır yapmak istediğimiz şu şu maddeler denir ve kamoyundan destek beklenir. Bunlar tam bir muamma içinde biz yapıyorsak doğrudur herkeste desteklenmeli mantığıyla haraket ederek destek bekliyorlar. Kim içinde ne olduğu belli olmayan birşey için destek veriyorum der?
Yineliyorum bu ülkede ne bir kürt sorunu vardır, nede bir açılıma ihtiyacı vardır. Bu sadece oyun içinde bir oyundur, kürt kesimin yüzde birini bile oluşrurmayan bir pkk vardır. Bunuda tavizler vererelk yok edeceğine inanıyorlarsa büyük bir yanılgı içinde olduklarını unutmasınlar.. Teröristle pazarlık olmaz, istekleri bitmez taviz üstüne taviz isterler.
Ulusal bütünlüğümüze zarar vermeden ve ne yapılmak isteniyor onu öğrenmek istiyoruz. Buda her vatandaşın hakkı diye düşünüyorum.