Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 27.08.2009, 08:58   #225
Arif Coşkun
Moderator
 
Arif Coşkun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arif Coşkun Şuan Arif Coşkun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.05.2016 18:12

Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Yaş: 63
Mesajlar: 27.868
Tecrübe Puanı: 10 Arif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende Zukunft
Standart Cevap: ''Kürt Açılımı'' Nedir ?

Alıntı:
goramaz Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
arif abi yazdıklarınıza katılmamak elde değil... ama şu da bir gerçek ... o dağa çıkan hainler bizim okullarımızda okuyor değil mi? neden oradaki gençler kandırılıyor ?bu sorunun cevabını vermek gerekmez mi? devletin pkk kadar gücü mü yok yoksa inandırıcılığı mı yok?
bölgede oyunlar oynanıyor evet bu herkesin kabulu? peki bu oyun nasıl bozulacak ?
goramaz hocam bunun cevabı çok basit aslında,

Bir kişinin beline bomba bağlayıp canlı bomba olup gidip bir yerde patlatıp hem kendi hemde karşındaki insanları öldürebilecek konuma gelebilmesini. Bunu çok düşünmüşümdür bir insan bunu yapabilmesi için birşeye, çok içten ve uğuruna ölümü bile göze alabilcek bir aşkla bağlı olabilşmesi gerekir. Çünkü kendi hayatınıda sonlandırıyor.
Ben burada şunu görüyorum, o gençler kandırılmaktan öte milli duygular empoze ediliyor, benimsetiliyor ve birer ölüm makinası haline dönüştürülüyor. Bunun içinde büyük bir milli aşk arzu istek olması gerekir.
Diğer bir konuya gelince, "devletin gücü yetmiyormu" sorusuna. Sizde duymuşunuzdur bunları yakın çevrenizden veya başka yerlerde konuşulanlardan. Dedikodudan yada gerçekten ibaret bilemeyiz fazla. Derlerki hep isteseler bitirirler ama rant yüzünden bu pkk denen lanet şey bitirilmek istenmiyor. En basiti orada görev yapanlar büyük paralar alıyorlar çift maaş vs. gibi pek çok söylentiden ibaret şeyler. Doğrudur yalnıştır konu hakkında net bir cevap vermek zor tabiki. İnsanın aklına şüphe gelmiyorda değil nasıl olurda 25-30 senede bu işin üstesinden gelinmez cevap bekleyen soruda bu işte.
Oyun oynandığı aşikar tabiki, fakat oyuncuları teker teker engelleme değilde sanki yazarından tutun kameramanına kadar top yökün engellemeyle olacağa benziyor. Başta lojistik desteği kesmek yatıyor bence, nereden nasıl besleniyorlar? Kimler silah temin ediyor, kimler arka çıkıyor zaten belli, buda bilinçli, uzman bu iş için soyunan kişilerin göstereceği başarılı görev yapmaktan geçer. Yapılamıyorsa başarısızlık var demektir. Yani kısaca suyun önüne sadece set çekiyoruz, bu iş öyle sanıyorumki suyun kaynağını bulmadan bitmeyeceğe benziyor.
__________________
"Dilin düşüncenden önce haraket etmesin"
Arif Coşkun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla