Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 30.08.2009, 23:45   #5
goramaz
Usta Yiğido

goramaz - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

goramaz Şuan goramaz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 20.08.2025 21:38

Tecrübe Puanı: 1359 goramaz BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK
Standart Cevap: ASHAB-I KİRAM'IN HAYATINDA FEDAKARLIK ÖRNEKLERİ

halid bin velid ve amr bin as..
iki arap dehası ve iki büyük kumandan..
Halid bin Velid Uhut savasında üstün dehasıyla Müslümanları yenen başrolün sahibi..

Amr bin As ve Halid bin Velid ikisi de birbirinden habersiz gecenin zifiri karanlığında Mekke'den Medineye gidiyorlar.. İkisi de birbirinden habersiz.. Amr ra önce Halidi ra görüyor ve hızlıca kılıcını çekip halid'e sorar : Nereye Gidiyorsun..

Halid bin Velid cevap verir: Medine ye
Amr bin As tekrar sorar : Niçin gidiyorsun
Halid Bin velid Cevap verir: Daha ne kadar kaçacağız

bunun üzerine Amr bin As'ın yüreğine soğuk sular serpilmiştir.çünkü o Halid'in ra Hz. Muhammed'i ss öldürmeye gittiğini tahmin ediyordu.. Eğer onu öldürmeye gidiyorum deseyedi Amr Bin As Halid'i öldürecekti..İşin ilginç yanı Halid ra da Amr bin As ın iman ettiğinden habersiz aynı şeyleri Amr ra için düşünüyordu..

ve ikisi de aynı anda Medine ye gelip Hz Muhammed e bağlılıklarını bildirdiler...bu teşrif Hz. Muhammed i sas çok sevindirir..

İslam'ın en büyük kumandanı Halid bin Velid ise en büyük acısını ölüm döşeğinde dillendirir: Ben ki ömrüm savaş meydanlarında geçti ama şehit olmak bana nasip olmadı..

hepinize minnetterız...