Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 13.09.2009, 01:16   #335
qio
Usta Yiğido

qio - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

qio Şuan qio isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.04.2012 22:41

Tecrübe Puanı: 1027 qio FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: ''Kürt Açılımı'' Nedir ?

Alıntı:
GurbetsokakLari Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
"Milliyetcilik" olgusuna "İSLÂM" ne diyor, "PEYGAMBER" neyi ögütlüyor diye islemenin hic bir mahsuru yoktur.
Peygamber´in millliyetciligi önemsemedigini, buna izin vermedigini ve böyle bir metod izlemedigini gösteren onlarca hadis,söz,fiil getirebilirim.

Bu dem vurma degil...kimseyi aldatmiyor, iman muhasebesine girismiyoruz. Kimsede olmadigi gibi bizde de öyle bir istidat bulunmuyor.
Öncelikle bunu 2. kez yazacağım , insanların idrak edebilmesi için daha ne kadar yazmam gerekiyorsada üşenmiyeceğim.

Milliyetçilik veya Ulusçuluk, kendilerini birleştiren dil, din, tarih veya kültür bağlarından bir üstyapı oluşturabilmiş sosyal birikimlerin adı olan millet veya ulus olarak tanımlanan bir topluluğun yaşama ve ilerleme ülküsünün toplumların ve insanlığın gelişmesini sağladığına inanan görüştür.

Milliyetçilik, ulus idealine bağlılığın, evrensel ilkelere bağlılık gibi ya da bireyin hak ve özgürlükleri gibi evrensel zenginliğin artmasına katkıda bulunan sosyal soyut yapılardandır.

Türkiyede Ulusalcılık, Türkiye'de 2000'li yıllarda, Atatürk'ün öngördüğü tam bağımsızlık, millî sanayinin inkişafı, dışa bağımlılıktan kurtulma hedeflerinin terkedildiğine, devletin temel kuruluş ilkelerinden kopulduğuna ve milli çıkarların korunmadığına inanan, AB üyeliğine girebilmek için uluslararası platformdaki milli davalardan ve diplomasideki kırmızı çizgilerden tavizler verildiğini, ülkenin içişlerine Osmanlı Devleti'nin yıkılışındaki gibi yabancı devletlerce karışıldığını iddia eden siyasi akım.

Milliyetçiliği avrupa ırkçılığıyla bağdaştırmak , eş tutmak yanlıştır.Kapitalist , emperyalistlerle mücadele sadece dualarla olmuyor , Özgürlük hertürlü mücadeleye gebe , senin karşında içinde Allah korkusu olmayan , dinimizi , kutsallarımızı karikatürize eden bir mantık var ki bu eli kanlı bir güç. Hangi müslüman içinde Allah korkusu olan insan savaş isterki ama karşındaki böyle değil onun içinde mücadele tekniklerimizi geliştirmeliyiz. Fizikende , mantıkende.
Fiziken : Ekonomin ve ordun kuvvetli olacak. Ekonominin güçlü olması içinde ulus bilinci şart , çünkü üretiminin , tüketimden fazla olması gerekiyor.
Mantıkende : Halkını bu mücadele için Din , ulus , emek ekseninde örgütlü bir güç halince tutmalısın.
Bana göre dünyanın ilk emperyalist gücü Napolyonun satın almaya zorlandığı , yada başaramadığı tek güç ; Birliktelik , kardeşlik.

Dem vurmuyoruz demekle olmuyor , burda herkes aynı dinden , bizim dinimize göre şöyle bir sınıflandırma varmıdır az müslüman , orta müslüman , çok müslüman ! ben yok olduğunu biliyorum günahlarımızın vebalini ödeyeceğiz bununda bilincinde herkez ben öyle gözlemliyorum ki her müslümanım diyen insanda bunu bilmek zorundadır. Demek istediğim iyi niyetini anlıyorum ama toplumsam konularda fikir çözümleri üretirsek bunun için kafa yorursak daha faydalı olur , hepimizin birbirine ihtiyacı var , dinimizi özgürce yaşayabilmemiz içinde etnik özgürlüğümüz içinde...