GÜL BÖREĞİ
Malzemeler
3 tane yufka
1 su bardağı süt
1 yumurta
yarım su bardağı sıvı yağ
içi için
yarım kilo ıspanak
1 soğan
1 kaşık salça
tuz,karabiber,kimyon
önce iç malzemeyi hazırlayalım ıspanakları kıyalım
soğanları küçük küçük doğrayıp kıydıktan sonra 3 kaşık sıvıyağda kavuralım 1 kaşık salçayı ekleyelim ıspanakları tencereye atıp kavrulmadan hemen ocaktan indirelim tuzunu ve baharatlarının atalım
yufkayı düz bir zemine serelim üzerine süt-yağ-yumurta karışımından sürelim ıspanakları her tarafına eşit olarak yayalım
diğer yufkayı da üzerine sererek aynı işlemi tekrarlayalım ve üçüncü yufkaya da aynı işlemi uyguladıktan sonra 3 yufkayı birden rulo halinde saralım
sardığımız rulomuzu 3 parmak kalınlığında keselim ve tepsiye dizelim

kalan karışımı üzerine gezdirerek orta ısıdaki fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim

__________________
ummadıklarım adam olurken, adam dediklerim insan bile olamamış!
|