Cevap: Halk Otobüslerinde Yeni Düzenleme
Sayın Belediye Başkanımızdan en büyük ricamız Halk Otobüsleri ile Cumhuriyet Üniversitesi lojmanlarından Merkeze gidiş ve dönüşlerde Lojmanlardan İstasyon tarafına giden güzergahta çok sıkıntı yaşıyoruz. En az 20-25 dk otobüs bekliyoruz.Yetkililere bu mağduriyetimizi ilettiğimizde ise "rektörlük güzergahından 5 otobüs geçiyorsa lojmanlardan bir otobüs geçiyor" alınan karar bu deniyor.
Yolcu sayısı az sanılıp böyle bir karar alınmış ve uzun zamandır bu sıkıntıyı yaşıyıoruz oysa otobüsler tıklım tıklım geliyor duraktan. Zaten ana durakta dolup geliyor, lojmanda oturanlarda ayakta kalıyor. Şu ana kadar oturarak merkeze gittiğim sayılıdır. 20-25 dk da bir geldiği için yolcu sayısıda çok oluyor.
Acil işlerimiz gecikiyor, gideceğimiz yere zamanında yetilşemiyoru.İşte kış geliyor yine soğuklarda dakikalarca dona dona otobüs bekleyeceğiz.
Saygıdeğer Belediye Başkanımız Sayın Doğan Ürgüp bey ve yetkililerden acilen bu konuda önlem almalarını, Üniversite lojmanlarından İstasyon güzergahına giden ve gelen Halk Otobüsü sayılarının çoğaltılmasını, duraklarda beklememize çözüm bulunmasını arz ediyor saygılarımı sunuyorum.
|