Cevap: ''Kürt Açılımı'' Nedir ?
Osmanlı'nın bir bölgeye Kürdistan demesiyle, bugünki Kürdistan lafı farklıdır. Bugün Kürdistan bağımsızlığı amaçlanan bir devlet projesidir.
Hem geldiki osmanlı bugün dediğimiz gibi Güçlü Türkiye gibi, Güçlü bir Osmanlı idi ne oldu? Bölündü yitti gitti. Hem Osmanlı bazı hatalar yapmış olabilir bunu balkanlarda ve arap yarımadasında yaşadık. Hatta doğu bölgesinde de yaşadık ammavelakin büyük uğraşlar neticesinde günümüz Türkiye Hududu sağlandı. Kurtuluş savaşı esnasında Kürt Teali vb. cemiyetlerin İngiliz Mandasını istediğini biliyoruz. Hatta Kurtuluş Savaşı'nda Güneydoğu Anadolu'nun yüzde 2'yi temsil ettiğini ve zaten bunlarında çoğunu Gaziantep ve Kahramanmaraş'ın yani Türk yörelerinin oluşturduğunu da biliyoruz.
Şimdi biz bir bölgemize Kürdistan diyeceğiz, oradan bir devletçik çıkacak bir bölgemize batı ermenistan diyecek bizde bunları kabulleneceğiz. Yavaş yavaş federal bir sisteme döneceğiz sonra ne olucak, bağımsız bir kürdistan cumhuriyeti. Vahim ki ne vahim.
Daha vahim olan kendisini Türk olarak tanımlayan kitlelerin bu oyuna kanmaları. Oysa az buçuk tarih bilinci bile kafi, Osmanlı'nın dağılmasına vesile olan oyunların aynısı oynanıyor ve bizde buna kanıyoruz.
Böyle araştırmalar varmış Türkiye Cumhuriyeti Devletinde yaşamak istiyoruz gibisine. Ben kürt yoğunluklu bir yurtta kaldım senelerce, yüzlerce kürt ve pkk yandaşı tanıdım. Bugün bir realite söyleyim Kürt etnik kökeninden gelip üniversite okuyanların çoğu pkk'yı, marksist materyalist düşünceleri ve özgür kürdistanı desteklemekte. Bakın bugün İstanbul Üniversitesinde yök protestosunda bağrılan sloganlardan en basiti "Kürdistan Yöke Mezar Olacak". Bunu niye mi söylüyorum çünkü bir toplumu hareketlendiren aydın kisvesiyle hareket sergileyen insanlardır. Bugün o üniversiteden mezun olan siyasal kürtçüler yarının leyla zanaları olup propaganda yapacak. Yapmayacak mı yapacak...
Daha dün Diyarbakırlı Sosyalist düşünceye sahip bir arkadaşımla konuşuyordum. O bile durumun vehametinin farkında Kürt etnik kimliğinden gelmesine rağmen doğunun sorununun ekonomik olduğunun bilincinde... Üstelik Materyalist bir düşünceye inanırken Türk toplumunun ne demek olduğunun farkında. Ve bu açılım safsatalarının Türkiye'ye ve kürt etnik kimliğine yarar getirmeyeceğinin aksine daha büyük çatışmalara sürükleyeceğini ülkeyi farketmiş birisi. Yahu hem Kürt kökenli hemde sosyalist bir insan bile bu açılım safsatasının farkındayken kimi Türklerin farik değilmişcesine halen bu açılım hurafesini desteklemesi saçma.
Anlata anlata dilimde tüy bitti, bu ülkede Türk Kimliği vatandaşlık bağına ilişkin bir kimliktir yani ayrımcı değil birleştirici bir kimliktir bu kimliği yokedecek yerine farklı etnik kimlikleri sokucak eylemler ülkede kutuplaşmaya akabinde iç savaşa bile sürükler, bugün bursaspor-diyarbakırspor örneğinde olduğu gibi. Bundan bir kaç sene evvel Gaffar Okan öldürüldüğünde herkes diyarbakırspor birinci lige çıktı diye sevinirken, ortamı tırmandıran bu kutuplaştırma politikası/açılımı neticesinde diyarbakırsporu terörist pkk ile bir tutar hale sürükleniyor millet. Aynı zamanda pkk'nın eline bir propaganda silahı veriyorsun devlet tarafından. Güçlü devletiz diyenlere duyurulur güçlü devletler taviz vermez, bizim yaptığımız bariz bir şekilde taviz vermek bugüne kadar sürdürülen mücadeleyi ve bu mücadelede alın terlerini akıtan binlerce insanı, kollarını/bacaklarını kaybeden binlerce gaziyi, canlarını veren binlerce aziz şehidi hiçe saymaktan öteye gidemiyor.
Medeniyet ve demokratikleşme deyip duruyoruz bakın fransaya demokratik bir ülke olarak görüyoruz orada da onlarca etnik kimlik var ama Fransa'da etnik bir ayrıştırma siyaseti yahut Fransızca dışında bir dille eğitim söz konusu mu!... Hergün terör örgütünün siyasal partisinden insanlar, milletvekilleri çıkıp boy boy açıklama ve ayrıştırma yoketme siyaseti yapıyor daha ne kadar demokratikleşeceğiz?
Atatürk'ün Türk Gençliğine Hitabesinde denildiği gibi
"bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde iktidara sahip olanlar gaflet ve dalalet ve hatta hiyanet içinde bulunabilirler. hatta bu iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. millet, fakru zaruret icinde harap ve bitap düşmüş olabilir."
Durumu açıklamaya gayet yeterli bir alıntıdır şahsımca...