Alıntı:
goramaz Nickli Üyeden Al?nt?
hayır anlamadığım çalışmaya ya da okumaya gittiniz bunu neden bu kadar abarttınız ki ben aşağılayıcı bir cümle kullandığımı düşünmüyorum..benim de Almanyada amcam var ben de orda bulundum. tepkinizi anlayamadım
anlatmak istediğim şu:siz Fransanın kurulusunda kan döküp savaştınız mı?
|
İnsanın kendi ülkesinden başka bir ülkeye çalışmaya gitmek zorunda olması ya da okumaya gitmek zorunda olması yeterince utanç verici bir şey değil midir? Ha utanacak olanlar bugüne kadar bu ülkeyi yönetenlerdir. Zira çalışmaya gidiyorsan bu ülkede iş yoktur diye gidersin, okumaya gidiyorsan eğitim yoktur diye gidersin...
Fransanın kurtuluşu için cezayirliler, Farslılar savaşmadı mı 2. Dünya savaşında savaştı. Üstelik en seçkin ve ölüme giden birliklerini oluşturdular. Şimdi bakıyorum biz sırtsırta savaştık diyoruz da DTP nin birinci geldiği illere, kürt nufusunun çok olduğu illere Kurtuluş ya da Çanakkale savaşında tüm toplamları sivas'ın yarısı dahi etmiyor.... Sırt sırta savaştık sözünü biraz abartmıyor muyuz bu açıdan? Misaki Milli sınırlarımız içerisindeki Türkmen ve Müslüman Şehirleri olan Musul ve Kerkük'ü biz niye kaybettik?
Gelgelelim Dil mevzusuna, Tüm dünyada dil tektir, dilin resmileştirilmesi ayrışmaya gider. Bugün belçika örneğinde olduğu gibi. Medeniyetin beşiği diye atlandırılan Belçika Federal iki bağımsız devletçikten oluşuyor ve hızla ayrı iki devlet oluşturmaya gidiyor. Aralarındaki tek fark dil ve ekonomik. Flamanlar daha zengin, valonlar daha fakir. Flamanların vergisiyle valon bölgesine yatırım yapılıyor ve Flamanlar bu durumdan oldukça rahatsız. Dili milleti farklı bir federal bölgeye neden paramızı harcayalım, iş imkanı sağlayalım diyorlar. Türkiyedeki siyasi eğilimde bu doğrultuya doğru gidiyor. Oysa doğu sorununun esası ekonomik sorun. Birde bunun yanında Feodal beylikler gibi ağalık örgütlenmeleri. Doğudaki bu feodal sistemi yıkıp neden toprakları halka dağıtmıyorlar çünkü o feodal ağalar bugün AKP'de milletvekilleri hatta bakanlar. Yani doğuda bir sömürü durumu var ve Kürt etnik menşaesinden gelen vatandaşı Kürt etnik kimlikten gelen Feodal beyler sömürüyor. Bunun değiştirilmesi için bir çalışma var mı? Doğu'da sanayileşme planları var mı? Şimdi bunlar olmadan nasıl bir açılımdan bahsedebilirsiniz?
Doğuya yatırım yapılması, doğunun kalkındırılması, doğudaki bu feodal sistemin kaldırılmaya çalışılmasını sanırım AKP dışında her düşünce istiyor. Ama nedense AKP bu ülke içinde Farklı kimlikler doğuracak çalışmalardan başka bir şeyi açılım diye lanse etmiyor. İşin üzücü tarafı da biz Türk Halkı olarak bunu hala tartışıyoruz...
yazık yazık, çok yazık...