Cevap: GÜNÜN HİKAYESİ
Bir Varmış Bir Yokmuş (delisi İle Gülünün Masalı)
Bir varmış bir yokmuş herşeyin yalan olduğu, tüm insanlığın birbirleriyle sahte ilişkiler kurduğu bir evren varmış. Bu evrende iki arkadaş yaşarmış birisi deli dolu ama yüreği sevgi dolu
(Gülünün Delisi) diğeride onun kadar olmasada olgunluğunuda kaybetmeyecek nitelikte deli sayılabilecek ve sevilmeyi hakeden biriymiş (Delisinin Gülü).
Bu iki kız arkadaşta birbirlerini tanımadan önce hayattan kendilerince çok yara almışlar çok dertlerle uğraşmışlar, birbirlerini tanıdıkça birbirlerini sevdikçe bakmışlar ki hayat güzelleşmeye başlamış, yaralarını sarmaya başlamışlar. Öyle güzel bir dostluk olmuş ki onlarınkisi kıskanılasıymış. Etrafa aldırmadan elele kolkola yürek yüreğe, iki sevgiliden daha öte yalansızca yanlışsızca ve gönülden gezmişler ve yaşamışlar arkadaşlıklarını doyasıya.. Dokuz ay gibi kısa bir sürede öyle çok şey paylaşmışlar ki her an biraradalarmış, birbirlerini iki gün görmeseler üçüncü gün birinden biri ötekinin yanına gidermiş, birbirlerine hep sözler vermişler "ne olursa olsun bizim dostluğumuz bitmeyecek, bağımız kopmayacak" diye..
Herşey çok güzel giderken birbirlerine olan yakınlığın verdiği etkiyle birbirlerine karışma hakkını bulmaya başlamışlar kendilerinde özellikle deli yürekli olan çok fazla karışmaya başlamış gülüne, etrafındaki herkesden kıskanıyormuş hemde hep merak ediyormuş "acaba kimle, eve gittimi, başına bişey gelirmi?" diye.. Hep arıyormuş, iş saatinde olduğunu bile anlayıp anlayış göstereceği yerde saçma sapan tavırlar yapıyormuş ama kendi bile farkına varamıyomruş o an yaptıklarının çünkü çok seviyormuş arkadaşını ve onu kaybetmekten çok korkuyormuş.
Tabi bu durumda artık gülünün canını sıkmaya başlamış, her insan gibi baskılar onu yıpratmış, içindeki sevgiyi köreltmiş köreltmiş yoketmiş adeta ve verdiği sözleri bile hiçe sayarak bu dostluğu hem yüreğinden hem hayatından tek kalemde silmiş.
Peki Deli`ye mi ne olmuş?
Kimi zaman arkadaşının çevresindekilere hakaretler beddualar yağdırararak kimi zaman onlardan bile özür dileyerek kimi zaman arkadaşına mesajlar atarak yada karşısına çıkıp konuşmaya çalışarak kendini anlatmaya, af dilemeye, arkadaşını geri kazanmaya çalışmış ama camdan vazo değil ki o yıpranan, kocaman hemde koskocaman bir kalp sen değiştim dedin diye düzelir mi herşey?
Artık hiç yer yokmuş gülünün hayatında delisine oysa delisi ona dermiş ki öncelerden beri; "ben sensiz yaşayamam, sen gidersen ben ölürüm" ama tüm bunları unutmuş Delisinin Gülü tıpkı yaşananlarıda unuttuğu gibi.. Tıpkı hayallerin gerçekleşebileceğini yada sonsuzluk diye birşey olduğunu da birlikte öğrendiklerini unuttuğu gibi..
Koca bebek ise tek bişey beklemiş (Gülü, ona `koca bebeğim benim` dermiş, `canımın içi` dermiş). Beklediğimi neymiş? İşte delisinin kendi kaleminden okuyalım;
"TARİH 05.09.2009 CUMARTESİ-BUGÜN BENİM DOĞUM GÜNÜM GÜLÜM
BİLİYORUM SEN HİÇ GERİ DÖNMEYECEĞİNİ SÖYLEDİN AMA HANİ BELKİ İÇİNDE SON DAMLA KIRINTILAR KALMIŞTIR BU ÖLESİ DOSTLUĞUMUZDAN DİYE KALBİMDEN GEÇMİŞTİ AMA SEN BİZ`E ŞANS VERMEDİN HANİ SENİN İÇİN CANIMI VERİRİM DEDİĞİMDE BANA GEREK YOK CANIMIN İÇİ O ZATEN BENDE DERDİN YA..
İŞTE ŞİMDİ O GERÇEKTEN SENDE, O BENDEN SANA SON HATIRA CENNET GÖZLÜM!.."