Konu: Bu Bir Dram
Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 07.10.2009, 18:36   #1
Sivaslilar.Net
Site Habercisi
NO AVATAR

Sivaslilar.Net Şuan Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 974 Sivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz sein
Standart Bu Bir Dram

İlimizde, yardıma muhtaç olan ancak yardım için nereye başvuracağını dahi bilmeyen onlarca vatandaş bulunuyor. Şu anda Sivas Devlet Hastanesi’nde psikolojik tedavi gören Fatma Büyükdeveci ise sadece bunlardan biri…

Gençliğinin en güzel yıllarında kendinden yaşça büyük olan Mehmet Büyükdeveci ile evlenen Fatma Büyükdeveci, bundan 7 yıl önce eşini kaybetmiş. Biri 11 diğeri 12 yaşında olan 2 çocuğu ile ortada kalan Fatma Hanım’ın dramı o günlerde başlamış.

Mehmet Büyükdeveci’nin ilk eşinden olan 9 kardeş babalarının mal varlıklarını satmış, Fatma Hanım’a ise sahip çıkan olmamış. Bunun ardından yoksulluğa düşen Fatma Hanım, babasının evlerinin bahçesindeki kulübede yaşam mücadelesi vermeye başlamış.

Tek odası bulunan, tuvalet ve banyosu olmayan evde kötü şartlar altında çocuklarını okutmaya çalışan, yaşadığı talihsizlikler yüzünden de bunalıma giren Fatma Hanım, ilaç içerek intihara teşebbüs etmiş. Hal böyle olunca çocuklar, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı yuvasına yerleştirilmiş.

Çocuklarını yaklaşık 2 yıldır göremediği için daha da yıpranan anne Büyükdeveci, kendini ifade edemez hale gelmiş. Şu anda hastanede tedavi gören ve yaşadığı sıkıntıları güçlükle SPHM’ye anlatan Büyükdeveci, “ kocam benimle evlenmeden önce belediyeden erken emekli olmuş. Sosyal güvencemiz var ancak emekli maaşı ile geçinmeye çalışıyoruz. Parayı ben çekemiyorum. Ağabeyim parayı çekip bana getiriyor. 200 lira veriyor. Ancak bu parayla ayakta duramıyoruz. Çocuklarımı neredeyse 2 yıldır görmedim. Birinin de kolu çatlamış. Ne haldeler bilmiyorum. Yaşadığımız yere ev bile denmez. Yetkililerden yardım istiyorum. Bize tuvalet ve banyosu olan küçük de olsa bir ev versinler. Eşyamız yok. Giyeceklerimiz ve yiyeceklerimiz hep başkalarından geliyor. Bize yardım etmelerini istiyorum. Çocuklarımla birlikte yaşamak istiyorum. Eğer yapabileceğim iş varsa bana iş de versinler, çalışayım. Yeter ki bu kötü hayat şartlarından kurtulalım” dedi.

Yetkililerin kendisine yardım elini uzatmasını isteyen Fatma Büyükdeveci, hastanedeki tedavisinin ardından çocuklarıyla birlikte daha iyi koşullarda yaşamanın hayalini kuruyor.

SPHM / Özel Haber
Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla