Sivas'da Güvercinlerin olabileceği Meydan ve Mekanlar
Arkadaşlar bugün doğan ürgübe sitede mesaj yazdım Sivasta güvercin toplanması için yer önerisinde bulundum.
Tarihi alanlarda,cami olabilir,meydanlarda toplanabilir hem hayvanlar doyar malum kışın aç kalıyor hemde sevap olur hemde yemi satan ekmek parası kazanır atanda sevap kazanır her yönden güzel uygulama İstanbulda görmüştürsünüz tarihi camilerin önünde olur ve meydanda ayrıca yurt dışında Avrupada bile vardır güvercinleri toplama bu sayede güzel görünüm olur hemde güvercinler doyar Uzağa gitmeye gerek yok Kayseride bile var şehrin tam merkezinde diğer şehirlerdede var şimdi diyeceksiniz pisletir diye pislettiğinden ne olacak suyla temizlenir ayrıca yarar sağlıyorsun eğer çok pisletse temizlenmese İstanbulda izin vermezler ayrıca kayseride izin vermezlerdi daha bir çok şehirde var.
Bu öneriyi geçen senede sami aydına sunmuştum bir cevap alamadım sami aydın gitti öneri bölümüne tekrar mesaj attım eğer karşılaşırsak bizzat söylerim önerimi.
Sizce Sivasta güvercinlerin toplanması nasıl fikir ve nereler olabilir benim ilk aklıma gelen yerler kale camii çevresi, buriciyenin önü ,çifte minarenin çevresi şifayenin önündeki yerler ,valiliğin karşısındaki alan (eski kütüphanenin olduğu alanlar). benim aklıma gelen yerler buraları sizce buralardan hangisinde olabilir yada başka önerdiğiniz yer belki belediye başkanıda bu önerimizi dikkate alır.
Yorumlarınızı bekliyorum.