Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)
Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar - Tekil Mesaj Gösterimi - Azınlıkları Söküp Attım!
Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 22.10.2009, 21:57   #9
albina58
Usta Yiğido
 
albina58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
albina58 Şuan albina58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.08.2016 20:40

Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Mesajlar: 552
Tecrübe Puanı: 789 albina58 isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.
Standart Cevap: Azınlıkları Söküp Attım!

Ayşegül arkadaşın müsadesi ile bu konuya bağlı olarak genel manzaradan görünüm yazmak isterim.
Burda lafı söyleyenden anlayan uz gerek.

Osmanlı imp. zamanında başlayarak süregelen,o zaman adları ıslahat olan,şimdilerde ise açılımlar ve benzeri söylemler yer almaktadır.O ıslahatlarda her zaman osm. imp toprak kaybetmiştir.Osm. imp. ilk başkaldıranlar sırplar sonra bulgarlar,ermeniler arablar derken,cumhuriyet kurulduktan sonra ise yerini bir tek kürt meselesi almıştır.
Konuları her zaman bir biri ile ilişkilendirmekte fayda vadır.
Sorunları bir tek konu üzerinde degil,o konuyu beğlayan çetrefili üzerinde araştıralım.Detaylamaya gerek görmeden ne kadar anlatsak boş olacak sadece bundan sonra olacaklar hakkında yazayım ufkumuz genişlesin.

Dünyaya yön veren emperyal güçlerce yeni şekillenmesi gereken konu;
1935 li yıllarda Atatürk'ün vasiyeti doğrultusunda iki tembihi vardı
1-ilerde rusya dağılacak burdan irili ufaklı 10 kadar devlet olacak,bunları bir çatı altında toplayacak çalışmaların hükümet ve askeriye tarafından yapılması
2-islam aleminin en büyük sorunu olan müslümanların bir merkezden yönetilmemeleri,bunun için vatikanda papalık olduğu gibi islam alemindede bir makam oluşturmak ve islam aleminin bölünmesini engellemek.
Konunun detayını
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
112
113
114 nolu mesajlarda bulabilirsiniz.
Bu vasiyetlerin hükümetlerce nasıl işlem gördüğü hakkındada kısa bir açıklama yapalım.
Ölümümden 20 yıl sonra açılmak üzere yapılan bu vasiyet ilk olarak 1958 yılında menderes hükümeti ve dönemin g.kur.başkanlığı ve c.başk. nınca açılır,o günler için bu vasiyetin uygulanacağı ortam bulunmadığından geri kapatılıp 30 yıl sonra açılmak üzere konulan rafdan 1988 yılında tugut özal,genel kurmay başk. ve cumhurbaşkanı evren tarafından açılan vasiyet ilginç gelir ve çalışmalar başlatılır.Özal bu vasiyeti tatbik etme kararı aldığından sonra daha söylediği özerklik ve benzeri söylemleri gerçek devlet yönetmekle mükellef lider olduğu bilinci ile unutur ve yönünü cumhurbaşkanı olduğu dönemle beraber türki cumhuriyetlere döner,Türki cumhuriyatleri bir çatı altında toplamak üzere shangay altılısı adı altında türk cumh. bir çatı altında toplamak üzere yoğun çalışmalara başlar.Ölümünden önce son hafta 6300 km. yol katetmişdir bu doğrultuda,döndüğünde bulgaristan konsolosluğunda düzenlenen sözde bir kutlamaya davetli 100 kişi içinde 60 adet amerikan uyruğuna tabi vatandaş arasında bence turgut Özal postmodern bir şekilde dış güçler tarafından idam edilmiştir.Diğer taraftan g.kurmay başkanlığınca,başta azarbaycan olmak üzere,diğer türki cumh. yanında pakisdan devlet başkanı pervaz müşerref dahil tüm askeri adamları genelkurmayımız nezdinde yetiştirilmiştir.
Şimdi konumuza dönelim,çin seddinden adriyatiğe ulaşan kısımda var olan TÜRK lerin osm.imp. zamanından beri bir çatı altında bu topraklara hükmetme ideası yakın tarihimizdede bir fırsat olarak karşımıza çıkmış bulunmakta.
Ara tampon bölgeler,yunanistan,iran,ermen istan,suriye ve k.ırakta yeni adını kürtler.
Tarihin her döneminde kavgalı olduğumuz yunanistan,ermenistan ve kıbrıs taki rumlar ile bahar ayları yaşamaktayız.
Her zaman denge siyasetinde olduğumuz israil,iran, ile şuan ki durumda tam sürtüşmeye dönmüş bulunmaktayız.
Bu coğrafyada bölgenin lideri olma yolundaki Türkiye'ye Türki cumhuriyetlerinide kapsayan liderlikten çok ortadoğuya hapsolmuş bir liderlik kaftanı çizilmiştir.


Not: şimdi işyerimdeyim gece rahat olarak devamınıda yazacağım arkası var
__________________
.............BU TECRÜBE BU ÖMRE YETMEZ......
albina58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı albina58'e Teşekkür Ediyor...