Cevap: ''Kürt Açılımı'' Nedir ?
Arkadaşlar yorumların hepsini takip edemesemde büyük çoğunluğunu okudum. Üzülerek belirteyimki, hala karşımızdakine hoşgörüsüz, hep ben haklıyım, ben ne dersem o doğrudur, karşı fikirlere saygısız, bazı arkadaşlarda asarım, keserim gibi tehtitvari cevap ve yorumlarda bulunmuşlar.
Bu konuyu açmamdaki gaye, ülkemiz adına alınan bir karar, ne derece doğru yada yalnış, veya haklı yada haksız. Bunlara cevap bulma yorumda bulunma yerine, hakarete dayalı ağıza hoş gelmeyen ifadeler sarfedimiş. Siyasi reklam yapılmaya çalışılmış.
Bu ülke hepimizin kimse kimseye vatanı ben senden daha çok seviyorum deme hakkına sahip değil. Vatan namustur, şundan eminimki (bazı istisnalar hariç)hepimizde bu ülkeyi canını verecek kadar çok seviyoruz.
Bu ülke kolay kazanılmadı tarihimizi unutmayalım, kurtuluş, istiklal savaşlarını unutmayalım. Birlik beraberlik milli bir duruş olma yerine şurada bir konuda bile birbirimize girebiliyoruz.
Ülkemiz üzerinde oynanan oyunları görmeliyiz. Şunu unutmayalımki; alevisi, kürdü, sağcısı, solcusu oyunları geride kaldı, şimdi 25-30 yıldırda Kürt, Türk oyunları sahneleniyor.
Kurulan bu tuzağa düşmemek ülke olarak bunu çok iyi bilmeliyiz. Siyasi kararlarımız dış güdümlü değil kendi irademizle olmalı. Ülkemizde alınacak bir karar için önce ABD'ye gidip sonra karar alan bir yönetim istemiyoruz.
Ben şuna inanıyorumki sonunda halkımız gerçekleri görüp ulusal bir bütünlük çatısı altında bu güzel ülkemize sahip çıkacaktır, bunun içinde Ulu Önder M. Kemal Atatürk yol göstermiştir açtığı yolda yürümek ilkelerine sahip çıkmaktır. Ülkemiz ancak o zaman bütünlüğünü sağlayacaktır.
Hepinize adabına yakışır şekilde güzel forumlar diliyorum.