Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 26.10.2009, 19:24   #42
barikat58
Usta Yiğido

barikat58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

barikat58 Şuan barikat58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 06.04.2016 17:19

Tecrübe Puanı: 2227 barikat58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Ben Türk'ü her yerde tanırım...

Alıntı:
arifcoskun Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Sıkıyönetimli yıllarda,
Askerler anarşist diye 3-4 tane kişiyi alır askeri karargaha getirirler.
Paşa onları benim odama getirin der. Sırayla onlara sorular sorar. Birine derki "sende hiç Türk kanı yokmu neden böyle şeyler yapıyorsun" der ?
Soru sorduğu derki: "paşam size birşey sorabilirmiyim ?"
Paşa "evet sor" der.
Şöyle sorar" Paşam ben size içilerinde Amarikan, Rus, Fransız ve birde Türk kanı olan dört adet şişe getircem hiç bir işaret olmayacak siz bana içlerinden Türk kanı budur diye bulup gösterirseniz ben bu yolu bırakıp sizin dediğiniz yola dönmeye hazırım"
Paşa biraz düşünüp "Alın bunları atın nezarate" der.
Aynı dünya üzerinde yaşıyor birbirimize kan verip alıyoruz, aynı fiziki yapıyı taşıyor aynı havayı soluyor aynı güneşten faydalanıyoruz.

Ben bu topici oldukça şövenist bir tutum içinde gördüm.
Toplumlar ırklarıyla, dinleriyle üstünlük sağlamak yerine, Kim insanlık için neler yapmış, insanlığa nasıl faydalı olmuş neler bulmuş onunla övünmeli. Yoksa ben büyüğüm ben şöyleyim ben böyleyim diye lafla övünme yerine, yaptığı icraat buluş ve ekonomisiyle övünmeli.
Dünaya insanlığını sevgiye dostluğa barışa götürmek yerine böyle ırklar ve dinler arası savaşlara kavgalara çekmek insanlık için zerre kadar fayda getirmez.

Herşey tüm Dünya İnsanlığı ve kardeşliği için olmalı, ilke hedef bu yönde olmalı.
siz kan deyince damarda akan sıvı madde anlayın hep böyle devam edin türk kanı vatanını satmayı toprağını vermeyi kabul etmez paşa ondan sormuş olsa gerek...
barikat58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla