Cevap: Kürt Diye Bir Millet yok :)))
Bu konu bayağı sıktı.
Dağda senelerce eşkiyalık yapıp,eroin ticareti yapıp,şimdi imralıdan aldığım talimatla yurda giriş yapıyorum denilince,hükümet tarafından ayaklarına anlaşılmış bir saatte seyyar çadır içinde savcılar gönderiliyor,üstüne üstlük olmaması gereken bir hakim inde oraya gitmesi abesle iştigal anlamakta zorluk çekilir konudur.
Senelerce dilini konuşan,kendi adetleri ölçüsünde kız alıp veren,yaşam ve kültürü olan ama en nihayetinde bir devlet içinde bir çatı altında yaşamak ayrı,ayrı bir devlet kurmak için biryerlerden talimatla kuklalık yapmak çok ayrıdır.
Yani dağdaki pkk lı kesim ile ülkem içinde kendi yaşamını şekillendirmiş ben kürdüm ama bu devletin anayasal kanunları ölçüsünde yaşayacağım demesini ayrıştırmamız gerekmektedir.
Haftalarca tellaklık yaparak ilk önce kürt açılımı,sonra demokratik açılım,şimdilerde bile o zaman ilk adını koyanlar ne diyeceğini bilemeden aptallaşmış şekilde suskunluk içindeler.
Ya sonunda vatana ihaneti görenler işi oluruna bıraktılar,yada senelerce aynı mantıkta giden aklı evveller,biz ilk adımı attık ortamın gazıda düşdü ne olsa bu halk unutkandır,geçenlerde türban dedik unutuldu,dün sivil anayasa dedik unutuldu,kısa dönem siyaset için bulunmaz nimettir.Ne olacak bu devletin bölünmez bütünlüğü,anayasanın degiştirilmez ve degiştirilmesi teklif edilmez maddeleri teklif edilsede bişe olmaz zaten devlet olarak dokunulmazlığımız olsada olur olmasada olur.