Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 01.11.2009, 00:24   #1022
LaEdri
Usta Yiğido
 
LaEdri - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
LaEdri Şuan LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Üyelik Tarihi: 12.06.2006
Mesajlar: 6.011
Tecrübe Puanı: 1339 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI
Standart Cevap: ''Kürt Açılımı'' Nedir ?

Zaten Batı'nın Türk'e karşı tavrı,duruşu,fikri belli.Bu yüzyıllardır aynıdır ve yüzyıllar geçse de değişmez.Afrka'daki yamyamlardan bile bize dost olur,ancak Batı'dan olmaz.Daha yüzyıl önce Darwin denen ırkçı bi-idrak'in bizim hakkımızdaki düşünceleri aslında kendi düşünceleri gibi dursa da Batı'nın düşüncesini yansıtmaktadır.Bunu anlamak için Ottoman kelimesine bakmaya gerek yok.

Dilimizi zenginleştirmek için Arap kelimeleri almadık;aldığımız kelimeler dilimizi zenginleştirdi.Siz de daha iyi bilirsiniz ki dilde suni değiştirmeler çok zordur.Yani şurdan birkaç kelime alayım da dilim zenginleşsin denilemez.Bu bir süreçtir ve karşı konulması zordur.Bugün nasıl "q,w,x" harflerinni dilimize -biz kabul etmesek de" girmesini maalesef engelliyemiyorsak,Ömer'i,Ayşe' yi de engelleyemedik.İyi ki de engeleyememişiz.Ayrıca o yıllarda asıl bilimin beşiği Şark idi.Bağdat idi ve bu uzun süre de böyle devam etti.

Kitap tavsiyenizi tutacağıma da emin olabilirsiniz.Teşekkürler.
__________________
Hani o, babasına ve kavmine, “Ne bu tapınıp durduğunuz heykeller?” demişti.(Enbiya-52)
LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla