Alıntı:
can99 Nickli Üyeden Al?nt?
geriye dönüp bakarsanız eğer bunu yazdım zaten ben. 50 şer metre arayla cami var zaten ve sesler okadar yüksekki 2 kilometre ötedeki insanlar bile o aradaki 3-5 tane camiden gelen ezan sesini duyabiliyor. bu resmen bir gürültü kirliliğidir heleki sabahın o sessiz saatinde. ikincisi ise birisi önce başlar birisi sonra başlar öteki daha sonra başlar hepsi birbirine karısır ve yine kötü bi gürültü oluşur. çözümüde merkezi sistemle okunmasıdır ve cok sık aralıklarla cami oldugu icin daha kısık sesle okunması gerekmektedir. ezanın sesinin kısılması , ayrı ayrı degilde merkezi sistemle okunması, etrafın gürültü kirliliginde bir nebze kurtulması kimsenin müslümanlıgını, inancını düşürmez,vatanı bölmez,bayrağı indirmez.... ( başka gürültümü yok diyenlereyse ; evet baska gürültülerde var ancak sizinde yazdıgınız gibi bunun bir çözümü varsa uygulanmalıdır.)
ama bunu söyledigimizde ezanın sesi kısılamaz, 50 ser metre arayla cami olması ve hepsinin ayrı ayrı okuması daha güzel benim hosuma gidiyor, ezan susmaz gibi inadına verilmiş cevaplar geldi.
allah aşkına sırf inadına, saçmalayanlara şakşakçılık yapıcagınıza mantıklı olanı bir alevi söyledi diye ters anlayıp yanlış yorumlar kalp kırıcak sözler söylemeyin.
|
cok rahatsız oluyosan kulaklarına pamuk tıka hiç bir zaman ezan dinmiyecek eğer öyle bir beklentin var ise haberin olsun da şimdiden başın çaresine bak