Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 14.11.2009, 10:25   #13
LaEdri
Usta Yiğido
 
LaEdri - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
LaEdri Şuan LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Üyelik Tarihi: 12.06.2006
Mesajlar: 6.011
Tecrübe Puanı: 1339 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI
Standart Cevap: SİZCE HARF İNKILABI NEDEN OLMUŞTUR ?

Yahya Kemal'in "Eğil Dağlar" kitabını henüz bitirdim.Tabiri caizse bitirene kadar işkence gibi geldi.Arapça eğitimi aldım,az çok Arapça köklerden anlamama rağmen bu kitabı okurken çuvalladım.Kelimelerin günümüz Türkçesi açıklamalarına bakmadan kitabı anlamak zaten imkansız.

Alfabe değişikliklerinde dış güçlerin etkili olduğunu düşünüyorum.Zira Türk dünyası çok geniş bir coğrafyada yaşıyor ve alfabe birliği bu coğrafyanın daha da kenetlenmesi,güçlenmesi demek.Rusya,Latin alfanesine geçmemiz için bize baskı uygulamış ki böylece bizi alfabe birliğinden uzak tutacaktı ancak başaramadı.Bize bunu yapamayınca Azerbaycan bölgesinde alfabeyi Latin alfabesine çevirdi.Daha sonra biz de latine geçince Azerilerle yine alfabe birliği oluşmuş oldu.Bu sefer Rusya yine Azeri alfabesini değiştirdi.
__________________
Hani o, babasına ve kavmine, “Ne bu tapınıp durduğunuz heykeller?” demişti.(Enbiya-52)
LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla