olur mu canım bu konuda biz ingilizlerden daha avantajlıyız, adamlar Kral Arthur'larını kanıtlayamıyor, vardı yoktu adı değişikti yeri değişikti carttu curttu diye birbirlerini yiyorlar içeride. Üstelik bu 300'lü ve 700lü yıllar arasında olduğu varsayılan bir durum. Biz Türkiye Devleti olarak 300-700 arası tüm hükümdarlık ve devlet bilgilerine ulaşmış bulunuyoruz.
Ayrıca ben 80 öncesini anlıyorum, esasında 100 sene evvelini de anlıyorum

ama çaktırmayım dedimki bir de hukuk metniydi ondan zor metindi ama elit cehre metniydi edebiyatta da öyle pek bir az sade kullanan zadeler...
Hee Tarih öğrenmek amacındaysan kitapçılarda bu tarz çalışmalar var osmanlıdan kalma evraklar ile yahut başka devletlerle olan diploması ve evraklarla, fermanlarla falan uğraşan kitaplar var

Bizim kitap dünyamız, tarihe el sürmeyen tatlısu liboşları, tarihi yozlaştırmaya çalışan marjinal külotları dışında da geniş bir yelpazeye sahip... Mesela Dabağyan diye bir tarihçi var kendisi Ermeni kökenli bir Türk'tür.Diyorki: " Ermeniler ön oğuz boylarıdır, o zamanlar müslümanlık olmadığından hıristiyanlığı seçip hem hıristiyan araplaşması yaşamış, hem romalılaşma, hem slavlaşma yaşamış bölgede etkin din hıristiyanlık olduğu için seçmiş sonra da asimile olmuş öztürklerdir" der bunu niye şöyle böyle diye anlatır uzun uzadıya... Evet böyle Ermenilerde var
Tarihi evrak çok, sabır diliyorum