Cevap: Okullarda Din Eğitimi Verilmiyor
Saygıdeğer üyelerimiz
Değerli arkadaşlarım
Neden bir konu açılınca hemen tartışma ortamı oluyor, neden hemen iş siyasete dökülüuyor yapmayınız Allah aşkına.
Evet efendim ben tabiki Atatürk'ün izindeyim, Cumhuriyet'imizin bekçisiyim, Şanlı Türk Bayrağımızın gölgesindeyim.
Ama ne mutlu bana ki dinime de bağlıyım. Her iki konu ayrıdır. Lütfen Laiklik ilkesini unutmayalım. Din ile siyaseti karıştırmayalım.
Benim fikrime gelince altını çizerek diyorum ki okullarda DİN EĞİTİMİ VERİLMELİDİR TABİİİ.
Çünkü bizim kuşaklar 7 yaşımızda fatiha okumayı, namaz kılmayı öğrenmedik mi? 7 yaşında zevk ve heyecanla oruç tutmadık mı? heyecanla teraviye gitmedik mi? Büyüğümüze saygının sevap, saygısızlığın günah olduğunu öğrenmedik mi?. Ne güzel işte demekki eğer bizim kuşaklar saygıda sevgide kusur etmiyorsak çocukluğumuzda aldığımız Din ve ahlak dersimizin yararındandır diyorum. Din dersi denince sadece din değil ki ahlak ta önemli.
Kısacası yeni kuşaklar bunlardan yoksun yetişiyıor üzülüyorum.Ben din bilgilerimi çocukluğumda ailemden , okulumdan aldım, o yıllarda bize baskı ile değil zevkle öğretilmişti.Soruyorum sizlere bizim zamanımızdaki gibi sevgi saygı kaldımı hani nerede! Akşam babam eve gelince kapıda güleryüz ile karşılardık.Babamızın yanında ayağımızı uzatıp oturamazdık.Şimdi ise eve babamı gelmiş kim gelmiş kimin umurunda ki..Üstelik babadan su isteyenlere ne demeli.Babaya "Heyy evlat gelirken bana bi su getir yaa" diyen çocuklar var.Üzülüyorum hemde çok.
Çocuklarımızın sevgi ve saygıyı öğrenmesi, büyüklere nasıl davranacağı konusunda din ve ahlak dersinin öğretilmesinden yanayım.
İşte geldik ve gideceğiz, yarın evlatlarımız kabrimize geldiğinde bize hiçdeğilse bir fatiha okumasınlar mı? Olmaz arkadaşlar olmaz kim ne derse desin
okullarda Din ve ahlak eğitimi verilmeli diyorum. Sizi bilmem ama ben son yıllardaki tabiki hepsi değil ama bazı gençlikten birşey anlamıyorum isterse bana kızsınlar . Ama tabiki bunun sorumlusu onlar değil elbette. Sevgi ve saygı ilkönce aile sonra okulda öğretilmeli. Eğer ben elimde poşetler ile otobüste devrile devrile ayakta gidiyorsam, gençlerde görüp yer vermiyorsa yazık diyorum yazık.Eee birgün bizde yaşlanacağız diye kalkıp yer veren kaç tane çıkar ki?
Gençlerimiz ne olur bana gücenmeyiniz ama haklıyım değilmi.
O halde okullarda eskisi gibi din ve ahlak eğitimi verilmeli diyorum.
Ben inanıyorum ki gençlerimiz daha iyi olacaktır.Onlar bizim evladımız canımız kanımızdır. Atatürk ülkemizi onlara emanet etmiştir.
Dileğim yaşamımızda tek ilkemiz sevgi ve saygı olsun. Büyükleri saymak, küçükleri sevmek yaşamımızın bir parçası olmalıdır diye düşünüyorum.
Bu nedenle bir insan ister doktor olsun, isterse hakim, ister ne olursa olsun ilkönce sevgi ve saygıyı öğrenmeli ahlak bilgisi almalı diyorum. Yoksa ne olursa olsun valide olsa paşa da olsa eğer sevgi ve saygı eğitimi almadıysa boşuna.
Sivas'tan Selam ve saygılarımla
|