Cevap: ''Kürt Açılımı'' Nedir ?
soruna gelince acilimin adi demokratik acilim yhani bu sadece kürtleri kavrayan bi olusum diil...bu ülkede yasayan kürt veya türk ermeni veya alevii herkesin haklarinin gözetilmesi...oy üzden kürt acilimi diye acilan bu konu zaten benim sacmamaa geliyo ama neyse madem acilmis bizde düsündüklerimizi yaziyoruz...bu ülkede magdur olan herkes bakin arkadaslar yine altini ciziyorum pkk destekleyen onalrin suc ortaklari olan kürtler diil terör örgütüyle tamamen alakasi olmayan yillarca madden manen magdur olan kürt kardeslerimiz...yillarca bizimle ayni topraklarda yasayan bu topraklarda can veren müslüman kürt kardeslerimiz....aynisi aleviler icinde gecerlidir...sölermisiniz bana kürt bi kardesimizin cocuguna kürt ismi koymasinda ne sakinca var..bakin anlami sacmaysa mesela kürt bi isim ama türkce cevrimi terör ile ilgili bisise tamm yasaklansin ona bisi demioyrum ama mesela anlami baris olan bi isim neden konamasin.??ben almanyada dogdum büyüdüm bi cogiunuzun da bildigi gibi üstelik alman vtandasiyim...dsüüsnsenize annemin babaim bana zorlaa betül diilde anna ismini koymus olsaa...sacma diilmi??eger anlayis bekliosak o insanlardan ayni sekilde anlayis göstermeliyiz onlara..anca böyle bu topraklarda baris icinde yasanabilir......