|
Usta Yiğido
Dilsad Hatun Şuan
Son Aktivite: 29.10.2010 20:09
|
Cevap: Bir günes doguyor Allahu Ekber !

Bazı şeylerin önsezisi, kaçınılmaz olarak olacaktır ve son birkaç gündür beni bırakmadı. Çeçenistan denilen bu küçük toprak parçasında, ne kadar çok kardeşimiz öbür dünyaya gider? Fakat eşit olmayan bir savaşta, muhtemel ölüm düşüncesi korkunçtan daha fazlasıdır.
Beni kaygılandıran başka bir şey, istenmeyen bir şey… Başka bir büyük kayıp var mıdır?
İnguş köyü Ekayevo yakınındaki patlama öyle şiddetliydi ki, birkaç kilometre uzaktaki evlerin bile duvarlarını salladı. Alev, devasa boyuttaki dağların tepelerini aydınlattı.
Bu, sadece bir patlama değil ismi kafirlerin ve münafıkların kalplerine korku salan bir savaşçının dünya hayatının sonunun haberiydi. Böyle insanların ölümleri, sessiz ve rutin olmaz ve düşmanları dahi sarsar. Kardeşlerden bir çoğu, hayatını düşmanlarını dehşete sokarak bitirdi. Kafkasya mücahidlerinin askeri emiri, Allah’ın gölgesi altına gürültülü bir şekilde ve parlayarak gittiler. “… onlar, rableri katında diridirler ve rızıklandırılırlar.” İnşallah
Düşman toplulukları, mücahitlerin dünyalık kabuklarının kalıntısına çökerler ve onların kendi intikam metotları, askerlerin ceset kalıntılarını aşağılamaktır. Alçak adamlar! Eğer onlar hayattalar ise, etraflarında soluk almaya bile cesaret edemezler. Fakat savaşçılar, harp alanında utanç hissetmezler. Bir fincan, ancak içindekileri dökebilir.
Birbiri ardına iki Emir’in düştüğü zaman, dişlerimizi sıktık ve silahlarımızı acıyla sıktık. Fakat Askeri Emir’in ölümü geldiği zaman, ansızın her şey sesini kaybetti. Meydana çıkan sessiz boşluk, etrafı şekillendirdi. Dünyamız, surları tutan desteği ve arkamızdaki emniyeti kaybetti.
Şamil, cihadın kalbi ve onun motoruydu. Yorulmak bilmez ve hayret vericiydi. Vücudumun yarısını, gücümün yarısını kaybettim. Ya Rabbi, bana katından bir yardımcı ver!
Sorumluluğun tüm yükü, benim üzerime düştü. Ve ölümü defalarca görmüş binlercesinin gözleri, benim yönetimime döndü. Onlara şunu söylemeliyim ki, yalnızca gerçek sözler sonu gelmez muharebelerden yorulmuş savaşçıları destekler ve saflarını birleştirir.
Ya Allah! Ya Rabbim! Omuzlarımıza ne kadar ağır bir sorumluluk yükledin. Bu, bizim için öyle zor ki. Fakat biz sana inanıyoruz ve inanıyoruz ki sen hakimsin. İnanıyoruz ki sen bize dayanabileceğimizden fazlasını göndermezsin. Senin rızan için kendi kıymetli canlarını feda eden şu askerlere güç verdin. Ve beni onlara emir yaparak, ne büyük bir sorumluluk yükledin.
Ya Rabbi, beni terk etme! Bazı dostlar, benim yardımcım olmayı reddettiklerinde ve bazıları da açıkça ihanet ettiklerinde beni ve mücahidleri bırakma. Sen yegane hakemsin. Ancak senden yardım dilerim. Ve sana yemin ederim, ki senden başka ilah yoktur, sen bizim tarafımızda olursan o zaman biz üstünüz.
Ya Allah, sen bize doğru yolu göster ve ona ilet. Yalancıları da göster ve bizi onlardan uzak tut!
Ya rabbi, seni över ve şükrederiz. Ve yalnız sana ibadet ederiz. Bize, sana hakkıyla şükretmeyi ve hakkıyla ibadet etmeyi öğret.
Elhamdülillah, Elhamdülillah, Elhamdülillah…
Ya Allah! En merhametli… En affedici… Bize yardım et! Peygamberimizin bahsettiği, düşmanların aç hayvanların avın üstüne üşüştükleri gibi Müslümanların üzerine saldırdıkları zaman çoktan geldi.
Muhammed(s.a.s.) ümmeti, aşağılanma içinde ve kan ağlıyor. Ya rabbi, hakiki kullarına yardım et ve bizlere razı olduğun amelleri işlemeyi nasip et! Sadece senden umut ederiz ve sadece senden yardım ve kurtuluş bekleriz. Ya rabbi, eğer düşmanlarımız tüm kapıları kapatırsa kendi kapılarını açacağına dair sözünü yerine getir.
Önceden kendilerini Müslüman olarak gösteren dönekler, gerçek yüzlerini gösterdiler. Eskiden onları inançlı sayardık ve ben şahitlik ederim ki biz onlardan değiliz. Muhakkak yalnız sen, ilim ve akıl sahibisin ve zafer yahut netice yalnız senden gelir. Yeryüzündeki amellerin hesabı için döndürüleceğimiz yaratıcımız ve hakimiz; sana yalvarıyorum ki bilerek veya bilmeyerek işlediğimiz büyük ve küçük, açık ve gizli günahlarımız için bizi affet!
Tevbelerimizi kabul et, bizi affet ve doğru yola ilet. Lütfunla bağışladıklarının yoluna; senin gazabına uğramışların ve sapıtmışların yoluna değil. Ve dosdoğru yolda savaşan mücahitlerin niyetlerine muhalefet edenleri aramızdan çıkar ve içten olup da hata yapanları, senin yolunda bizden daha iyi, gayretli kardeşlerimiz yap!
Ya rabbi, senin gücün doğuda, batıda ve bunların arasındaki her yerde… dileğini ve gücünü, en değerli şeylerini, canlarını vererek küfre karşı savaşan Müslümanlara yardım etmede göster.
Dünya cehalet, nifak ve rezillikle dolmuş. Yeryüzünde Müslümanların çocuklarını sana itaat ederek yetiştirebilecekleri bir yer kalmamış. Kutsal şehirler Mekke ve Medine, Müslümanlar için bir barınak değil. Tiranlar, orada küfür yönetimini sağlamlaştırmışlar. Senin şeriatını emredip tağutu reddedenleri bezdirip öldürüyorlar. Ya Allah, onları cezalandır ve tüm münafık ve hainleri, İblis’in dostlarını darmadağın et!
Ya Allah, gücünü göster ve bize, İslam ümmetini küfürle savaşında yükseltecek imamı gönder. Ey kendisinde şüphe olmayan rabbimiz; umudumuz sendedir. Sana hiçbir şeyi ve kimseyi ortak koşmayız. Bizim ve senin düşmanlarını cezalandır ve Muhammed(s.a.s.) ümmetine uyanış nasip et!
Bu dünya sevgisini kalplerimizden çıkar ve kalplerimize savaşma ve öbür dünyanın sevgisini yerleştir. Sen kalpleri evirip çevirensin. Kalpleri sağlamlaştır ve aramızda kalbi zayıf olanları güçlü kıl. Adil emirlere itaati öğret ve bizi onların emirlerini takip edenler yap. Çünkü adil emirin düzeninde, senden bir bereket vardır.
Ve bizden, senin yardımın hakkındaki şüpheleri gider. Ve bizden, senin yardımın ve gücünden şüphe edenleri temizle. Münafıklar, iş ve eylemleriyle ortaya çıktı. Biz onların elleriyle hazırladıklarına ve dilleriyle söylediklerine karışmadık.
Şehadet ederiz ki onlar bizden değildir ve biz de onlardan değiliz. Onlar, bizimle kan bakımından kardeş bile olsalar, senin doğru yolunda değillerse bizim kardeşimiz değildirler. Bizim kardeşlerimiz, senden başka ilah olmadığına ve Muhammed(s.a.s.)’in senin kulun ve elçin olduğunu söyleyen, sonra da kolaylıkta olduğu gibi zorlukta da sabit duranlardır. Aralarındaki mesafe, doğu ile batı arasındaki mesafe kadar olsa bile…
Ey yegane rabbimiz, bu insanlara doğru yolu öğret. Çünkü onlar hatalı. Bizi, imanda ve vahdette sabit kıl; çabalarımızı birleştir. Savaş alanında durduğumuzda bize melekler ordusuyla yardım et. Küfür ordularını yok et, onların hakka karşı diktikleri güçlerini mücahitlerin elleriyle dağıt.
Ey merhametlilerin merhametlisi, günahlarımızı affet. Bir kez daha affet. Ve bir kez daha affet, bizlere yardım et! Biz, af için yalvarmaktan yorulmayacağız. Senin yardımın için yalvarmaktan yorulmayacağız. Ve senin hak yolun için savaşmaktan yorulmayacağız inşallah. Senden başka, ibadete layık ilah yok ve biz sana aidiz. Dönüşümüz de yine sanadır.
Ey rabbimiz, niyetimizde sabit kalmamız için bize sabır ve sebat ver. Yolumuzdaki zorluklara karşı sabır ver. Bizi terk etme, yoksa ne bu ne de diğer dünyada bir kurtarıcımız yoktur. Ve kaybedenlerden oluruz.
Bize merhamet et ve böyle bir akıbetten kurtar. Bizi terk etme! Sen kutsal ve yücesin, senden başka güç ve kuvvet yoktur.
'' Gönüldaş Şehit Şamil Basayew ''
|