Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 06.12.2009, 12:37   #9
barikat58
Usta Yiğido

barikat58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

barikat58 Şuan barikat58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 06.04.2016 17:19

Tecrübe Puanı: 2255 barikat58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Neyzen Tevfik'ten Atamıza Müthiş Şiir

Ne ararsın Tanrı ile aramda?
Sen kimsin ki orucumu sorarsın?
Hakikaten gözün yoksa haramda,
Başı açığa neden türban sorarsın?

Başı açığa türban sorana hiç rastlamadık neyzen ağa ne zaman rastlamış ? Başı sarıklıya şapka soruldu lakin açığa türban sorulmadı ! Bu kıta düzmece !!!!

Rakı, şarap içiyorsam sana ne.
Yoksa sana bir zararım içerim.
İkimiz de gelsek kıldan köprüye
Ben dürüstsem sarhoşken de geçerim.

Sarhoşken nasıl geçiyorsun insanlar yıllarca ibadet ediyor dua ediyor ben köprüden gecerim demiyor sen dürüstsem kıldan köprüden geçerim diyorsun.Dürüst olan dürüstsem demez zaten dürüsttür ! Ayrıca imanlı abdestli namazlı olanlar bile o gün günahlarının cezasını çekecek sen hayat boyu içeceksin sonra dürüstlükle köprüden geçeceksin.Bu kıta pek masalsı ve hayal ürünü...

Esir iken mümkün müdür ibadet?
Yatıp kalkıp Atatürk'e dua et.
Senin gibi dürzülerin yüzünden,
Dininden de soğuyacak bu millet.

Esir iken mümkünmüdür bir önceki kıtada bahsettiğin içmek ? Kendinle çelişiyorsun ağa ! Dini benimseyen insan dinden soğumaz.Din soğulacak bir konu degildir.Ya dini yaşarsın yada yaşamazsın dinden soğudum gibi bir söz olamaz.Dinden soğudum yada dinden soğuyacağız gibi cümleleri dini yaşayan söylemez zaten.Bu kıta dinden bi haber ...

İşgaldeki hali sakın unutma,
Atatürk'e dil uzatma sebepsiz.
Sen anandan yine çıkardın amma,
Baban kimdi bilemezdin ********...

Kaza ve kader vardır dinimizde.Kadere göre kişiler anne ve babalarını,cinsiyetlerini,doğa cak zamanlarını kendileri seçemez.Birisinin babası ahmet,mehmet,hüseyin olacaksa bunu kimse belirleyemez bu Allah'ın takdiridir.Bu kıtada imanın şartlarından kaza ve kadere iman hususuna oldukça zıt....
barikat58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla