Bir örnekte ben vereyim, Pülümür'de askerlik yapan sivasspor.com yöneticilerinden yakın bir arkadaşımın anısı... Birliklerinde Kürt bir akdaşları varmış, komutanları Tüfek parçalatacaklarken bizimkiler salak salak uğraşırken o çocuk çatır çatır parçalayıp birleştirmiş, tabii komutan anlamış bunun ne mal olduğunu ve şarjörsüz tüfek veriyorlarmış buna yani boş... Sonra bizimkiler belki kazanırız demişler, küçük küçük ordudan gelen paraları toplayıp her hafta bir gerekçe bulup (en iyi nişancı, en iyi türkü söyleyen) ona verirlermiş... Bir gün arkadaşla bu çocuk nöbettelermiş, merak etmiş bizimkisi sormuş "Karşıdan gelseler, bize saldırmak için ne yaparsın?" çocuk ne dese beğenirsiniz "Kusura bakma hocam seni etkisiz hale getiririm" deyince bizimki dayanamayıp dipçiği koymuş suratına. Kavga etmişler, sonra komutana bizim çocuğu şikayet etmiş

Komutan çağırmış bizimkisini neden diye sorunca bizimkisi anlatmış, sonra çık evladım demiş... Gerisi malum...
Kimse genelleme yapıp Kürtlerin hepsine PKK'lı diyemez... Ana baba en büyük etken ama bu işlerde en önemlisi arkadaştır... Benim Kürt çok arkadaşım var, aynı ana babadan olan birisi Kemalistken diğeri, sempatizan... Genelleme yanlış ama bazı arkadaşların dediği gibi de genelleme yapmak yanlış.... Hangi ana çocuğunun dağa çıkmasını istiyor... E o fotoğrafta gördüğün anaların kendisi MİLİTAN oğlunun dağa çıkmasını istemiyor mu sanıorsun? Dağlıca baskını sırasında dayı oğlum yan karakoldaydı, onların karakolda basıldı ve kuzenime roket attılar.. .Yani kurşun sıkmak felan değil roket attılar... ALLAH İNŞALLAH BENA DA DOĞU DA ASKER OLMAYI NASİP EDER diyorum ve ekliyorum, sitedeki arkadaşları, ya da bazı Türkleri ırkçılıkla suçlayan arkadaşlar Kürtlerin büyük bir çoğunluğunun ırkçı olduğunun farkında değiller mi? Ayrıca büyük bir ayrım var ırkçılıkla suçlanan Türk arkadaşların Laz, çerkez, Boşnak vs. bir sorunu yok, sorunları ülkeye baş kaldıranlarla yani teröristle, ırkçı olsalardı, Laza da saldırılardı Boşnağada ama PKK öyle değil...
Saygılar...