Cevap: ALIŞVERİŞ MERKEZİ ŞART
Açılsa ne olacak? Kim ne alışverişi yapacak, Sivas halkının gelir düzeyi ne? Ben de bunu anlamıyorum... Hayır kardeşim AVM şart değil... Şart olan DİKİMEVİ, şart olan TÜDEMSAŞ, şart olan DÇ FABRİKASI, şart olan istihdam... Önce refahı düzeltelim... Şartmış, önce bana iş sahası yarat sonra ben geçmişten kalan 30 yılın borcunu ödeyeyim, borçalrımı kapattıktan sonra hayatımı sürdürecek bir düzeni kurayım eee ondan sonra da artan parayı eğlenceye harcayabileyim değil mi? Dünyanın normalde düzeni bu olması gerekirken afedersiniz Sivas şivesine özel bir söz vardır it olmadan kübe bilmem ne etmek gibi tepeden başlıyoruz... Önce AVM, o avm hizmet sektöründe diyelim 100 kişi istihtam etti sonra ne olacak? O dükkanlar teker teker kapanacak çünkü para yok... Bir tane AVM var Burger King yatırım yapcaktı açmadı dükkanını neden?? Çünkü talep yok... Sosyalizmde Arz Talep ilişkisi var, Kapitalizm de var, Sosyal Demokrasi de var, Liberal Ekonomi de var ama bizimkilerin ekonomik sisteminde yok... Ben bazen bu ülkeyi anlayamıyorum...