Konu: Hoşgörü
Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 11.12.2009, 17:59   #1
H_Turan
Usta Yiğido

H_Turan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

H_Turan Şuan H_Turan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.10.2014 19:19

Tecrübe Puanı: 800 H_Turan FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Hoşgörü

Bu konuyu açmamdaki sebep acaba biz karşı tarafın inancına görüşlerine değerlerine ne kadar hoşgörülüyüz İnancın farklı olabilir,başka ırktan olabilirsin,başka görüşten olabilirsin bunlar çeşitlilikdir Osmanlıyı örnek vermek istiyorum bir Ermeni ramazanda oruç tutanlara olan saygıdan kaşılarında yemek yemezmiş Aynı Şekilde Müslümanlarda gayrimüslümlerin inançlarına müdahale etmezlermiş eğer bazılarının idaa ettiği gibi osmanlının kanlı tarihi olsa istanbulu fethinde tüm gayri müslümleri öldürmüş olurdu İnanın bu durumda Avrupadaki bir çok devlet imparatorluk yapardı yaptılarda zaten ispanyada Osmanlı tam aksine kilise bile yapmıştır hiristiyan tebaya onlara özgür mahkeme vermiştir İsyan edenlerede osmanlı gereken cezayı vermiştir o ayrı bazıları bunu örnek gösterip Osmanlıyı kötülüyor onların kime hizmet etikleri belli o konumuz değil.

Sitede bunu şahit olmaktayım tamam farklı görüşte olabilirsin özgürsün azıcık hoşgörülü ol Karşı tarafın inancına değerlerine dil uzatma bir kaç üyede bunu farkettim o yüzden bu başlığı açmaya karar verdim Ben Görüşüm bırak başka dinden bile olsa onun ibadetine dil uzatmam çünkü Onun değeridir onu incitmem Çünkü insandır İster doğru inanır ister yanlış inançtadır onu zorla ben değiştiremem İyilikle doğru yolu söylerim.

Açıkca Yapılanlara Kırıldım O yüzden açtım Ne kadar Hoşgörülüyüz karşı tarafa sizce