Alıntı:
ÖnceVatan_58 Nickli Üyeden Al?nt?
Siz sanıyorum eğitimciydiniz. Yazık Layık Türkiye Cumhuriyeti gibi bir devlette böyle eğitimcilerin olması.
Keşke kafanızı bu tür şeylere yorma yerine Ulu Önder M.K. Atatürk'ün gençliğe çağrısını onun ne demek istediğini ilkelerini tam anlamöıyla anlayabilseydiniz.
Bir gerçek var, duygu sömürüsü yapanlar belli, yüce dinimizi kullanıp alet edip, kendileirni derviş, şeyh diye adlandırıp tarikat adı altinda, Müslüm Gündüz, Ali Kalkancı, Hüseyin Üzmez gibi din bezirganlardır.
Bu Layık Ülke bir Diyanet İşleri kurmuş herkes gerekli olduğu gibi dinini, islamı kitabını öğrensin diye. Bu tip şarlatanlara meydan vermemek içindir.
Ama şu var bu ülkede çok suistimal oldu heleki son zamanlarda, bu tiplerin yaptıkları anayasal olarak suçtur, gerektiği gibi Cumhuriyet Savcıları bu işe baksa bu tip okkabazlarda meydanlarda ne yazıkki olamaz.
|
Arkadaşım yorumumu tekrar oku istersen. ben sizin verdiğiniz isimleri, insanları sömüren din istirmarcılarını dışarda tuttum değil mi?
Size tavsiyem Mustafa Kemal Atatürk'ün Sivas kongresinde kongre üyeleriyle çektirdiği bir resim vardır. Atatürk'ün hemen yanında Arap şeyh vardır resimde.Tanırmısınız bilmem . Kabri sivas lisesinin hemen altında istasyına giderken sağdadır.İşte o maneviyat erleri sayesinde de Kurtuluş Savaşımız kazanılmıştır. Bunu söylememe gerek var mıdır bilmem?
Tasavvuf nasıl ortaya çıkmıştır? Amacı nedir? Derviş sufi kimdir ? Mürşit ne iş yapar ? Halvet nedir çile nedir? Bir lokma bir hırka anlayışı nedir? Bunları araştırmış iseniz ve zararlı olduğunu düşünüyorsanız burada bizimle paylaşın da ben de cahil kafamın içini sayenizde aydınlatayım.