Alıntı:
KAOS Nickli Üyeden Al?nt?
Bu adamı hiç sevmedim, ve her geçen gün ne iyi ediyorumda sevmiyorum diyorum..
Be adam, Cumhuriyet Üniversitesinde kanunen açılmış ama yapılanamadığı için öğrenci ve öğretim üyesi alamayan fakülteler var (İletişim fakültesi gibi).
Madem biliyorsun bunların hayata geçirilmesine çalışsana, senin açacağın özel üniversiteye kaç öğrenci kaç öğretim üyesi alabileceksin, daha binan yok yerin bile yok...
Her işinde olduğu gibi göz boyamak, kendi tarafına yontmak, ve Sivas'a çalışıyormuş gibi yapmaktan başka bir şey yapmıyor...
Sivas'a uçak seferlerinin artırılmasına ve özel şirketlerin gelmesine engel olması gibi
Kendi aldığı araziye uyduruk alışveriş merkezini yapıp cebine paralar katabilmek için eski yeni otogar satışının satılıp yerine nefis ve Sivas'a yakışır alışveriş merkezi yapılmasına destek vermediği gibi,
İki carreforun Sivas'dan gitmesinin nedenlerini bildiği ve çözebileceği halde sessiz kalıp kaç insanın işsiz ve Sivas insanın alternatifsiz kalmasına yardım ettiği gibi,
Beşinci sınıf Rus pazarında satılacak malları sanki Sivas'lıya çok iyi malı çok iyi satıyormuş gibi Mukaş denen yerde insanları kandırdığı gibi,
Çok özel yapı işi yapıyormuş edelarıyla Sivaslının daha önce göremediği malzemeleri kullanarak kapalı alan konut işi olan Eğriköprü evlerini değerinin beş katına pazarlamaya çalıştığı, yarısını satamadığı için evleri alanlara evlerini bir türlü teslim edemediği gibi....
Daha çok şey var yazacak ama bunlar şimdilik aklıma gelenler...
|
Uzun uzun cevap yazmak istemiyorum ancak yukarıda belirtilenlerin yüzde doksanına katılmıyorum. Yüzde onluk hata payı da kadı kızında da bulunur değil mi?
Sadece şunu belirteyim; yukarıda yazılan yazı Sivas'ın ve Sivaslının geri kalmışlığının zihni altyapısının resmidir. Memlekette bir şeyler yapmaya çalışan oldu mu başla karalamaya, çelme takmaya, kötülemeye, engel olmaya... Kimse de demez ki ''ya hu iyisiyle kötüsüyle zengin bizim zenginimiz, onun işleri daha da büyürse Sivas 'ta büyür, daha çok Sivaslı ekmek yer, hepimiz daha da zenginleşiriz, refah düzeyimiz yükselir...''
Bunları söylerken eleştirmeyelim demiyorum ancak biraz insaflı olalım. Ve soruyorum, nedir bu zengin düşmanlığıveya aleyhtarlığı? Cümle alem hint fakirleri gibi mi yaşayalım?