Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 27.12.2009, 21:41   #4
Urumçi
Usta Yiğido

Urumçi - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Urumçi Şuan Urumçi isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 07.06.2011 15:22

Tecrübe Puanı: 677 Urumçi FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: ERKAN ÇAKICI - Yandaş Medya Tipolojisinin “Zaman'daki” Tezahürü

Alıntı:
goramaz Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Malesef Türkiye de milliyetçilik yükselmiyor.Sadece belirli dönemlerde bir ''med cezir'' misali milliyetçilik kanları kabarıyor halkımızın bu kadar.Tabi seçim sonuçları ne gösterir bilinmez.

neyse..Peki milliyetçi hareket partisi iktidarda olsa onu destekleyen bir medya olsa onlar için de mi ''fikir namussuzu'' ifadesi kullanılacaktı. Bence hoş bir ifade değil.

Zaman artık değişti silahların şekli de değişti. Günümüzde en etkili silahlardan birisi de medya.''Ayrılık'' dizisinin israile verdiği mesajı bir çok İslam ülkesi veremedi.Günümüzde bu islah ok etkili bir silahtır.

Her ideoloji bu silahı kendi amaçları doğrultusunda kullanır. her fikir de illa ki iktidarın karşında olmalı diye bir anlayış da doğru değildir
eğerki mhp iktidarda olsaydı ve onun yandaş medyası olsaydı namusum ve şerefim üzerine yeminim olsun bu tutuma ilk tepkiyi veren ben olurdum.

Ayrıca destek ayrı bir mevzu, artık medyanın aldığı hal resmen akp propagandası yapmak olmuştur, bu da ayrı bir mevzu.

Ortadoğu ve Yeniçağ ideolojik gazetelerdir, neyi anlattıkları niye anlattıkları bellidir. Demokrasiden dem vurupta, liberal takılıpta, bazı düşüncelerin önüne set çekme gibi bir gayreti yoktur... Velhasılı kelam zati şol sebepten pek geniş kitleye ulaşmazlar sevgili goramaz.

Ayrıca "Ayrılık" dizisine notayla protesto edince israil nasıl çark edildiğimi aşikardır. Ayrıca tepkini koyuyorsun madem o zaman tam koyda israille tüm alışverişini kes. Ama bakıyoruz Suriye sınırı israil menşaeli bir şirkete peşkeş çekiliyor, silah alımları israilden yapılıyor hala vs.

Ne anladım ben şimdi bi dizi israili böyle göstermişmiş. Kardeşim bana somut icraat yapsın. Hem neden sadece israil, çin'e de göstersin bu tepkisini. Hoş ikisinede göstermelik bir tepki ardı arkası yok... Bırakalım bu savsataları...

Ayrıca Milliyet nedir, Millet nedir?
Milleti hars oluşturur. Hars nedir kültür. Peki kültürün içinde ihtiva edilen şeyler nelerdir; gelenek, görenek, din vs.

Demekki milliyetçilik yükselişte değilse biz gelenek, görenek ve dinimizden uzaktayız...