SİVAS'ta 27 yaşındaki Gamze Sakin'in karnından 2 kiloluk tümör çıkarıldı. Sakin'in karnındaki tümörün doğuştan olabileceği belirtildi.
İnönü Mahallesi'nde oturan evli ve 1 çocuk annesi Gamze Sakin'in yaklaşık 1 ay önce şiddetli karın ağrıları başladı.
Ağrıları ilk günlerde ciddiye almayan ve geçici olabileceğini düşünen Gamze Sakin rahatsızlığının artması üzerine 1 hafta önce özel bir tıp merkezinin acil servisine gitti. Burada yapılan muayenede Gamze Sakin'in karın bölgesinde büyük bir tümörün olduğu belirlendi. Bir süre sonra ağrıları daha da artan Gamze Sakin, Sivas Devlet Hastanesi'ne geldi. Burada karnındaki tümörün patlamak üzere olduğu söylenen Gamze Sakin, hemen Kadın Doğum Uzmanı Alparslan Pıçak tarafından ameliyata alındı. Yaklışık 1.5 saat süren ameliyatın ardından Gamze Sakin'in karnında doğuştan olduğu sanılan yaklaşık 2 kilo ağırlığında tümör çıkarıldı. Çıkarılan tümör özel bir sıvı ile bir kova içine konuldu.Kendine geldiğinde karnından çıkan tümörün büyüklüğüne şaşıran Gamze Sakin, "1 aydır karnımda ağrılarım vardı. Doktora gittim. Bir kadın doğum uzmanı karnımda yumurtalıklarıma yakın bir bölgede çok büyük bir tümör olduğunu söyledi. Ameliyatta karnımdaki tümör çıkarıldı. Ancak kendime geldiğimde gördüğüm tümör karşısında şok yaşadım. Çünkü çok büyüktü. Tümörün yaklaşık 2 kilo olduğu söylendi. Tümörün içinde tırnak, kıl ve yağ olması nedeni ile doğuştan oluştuğu sanılıyor.
Yıllırca bu kadar büyük bir tümör ile nasıl yaşadım çok şaşırıyorum. Ancak 27 yıldır karnımda taşıdığım ve haberdar olmadığım tümörden kurtulduğum için çok seviniyorum. Kendimi çok hafiflemiş hissediyorum" dedi.Kova içine konulan tümörü patolojik incemeleye gönderileceği güne kadar başucunda bekleteceğini söyleyen Gamze Sakin', ameliyat sonrası kendine geldiğinden beri tümörü incelediğini söyledi.
Kadım Doğum Servisi'nde tedavisi devam eden Gamze Sakin'in sağlık durumun iyi olduğu belirtildi.
Hilal YÜKSEL / DHA