Cevap: YAZICIOĞLU KAZASININ SEBEBİ AÇIKLANDI
neden zamana bıraktığımızıda anlamıyorum helede bu raporu hiç anlamıyorum heryerde bulabilecekleri bir açıklama var askeri helikopter sis nedeni ile yumuşak iniş yaptı diye oda düşmüştü halbuki ve parçaları da aynen düşen helikopterin yakınlarındaydı varsayalımki kırmızı helikopterin elt cihazı çalışmıyordu askeri helikopterin demi çalışmıyordu bu nasıl bir saçmalık hele kaz anında görüntü olsun diye orada bulunan ismini dahi ellerimin yazmak istemediği bir bakan vardı orada 11 resmi açıklama yapıyor ve 11 ide boş ve yalan çıkıyor bu nasıl kişilikleri varki emir komuta zincirinde olan bu yanlışlıkları bir özürle kapatabiliyor ve bu haberleri eline getirip koyan yetkililer den hiç birisi görevinden alınmıyor hatta dava dahi açılmıyor. Olay yerine ilk çıkarılan 250 asker içinde hiçmi sivaslı yoktu vardıda yoksa onların bölüklerinde kalması emrimi verildi 6 sivas lı asker neden çıkarılan 250 asker içierinde yoktu.Neden olay yerine ilk ulaşan köylülerin elindeki görüntüler silindi neden konuşma yasğı konuldu nelerle tehdit edildiler neden şu anda o köylerde yaşamıyorlar bunları cahil başıma ben biliyorumda yetkili dediğimiz kişiler neden bilmiyor. ismail güneşin kamerasındaki görüntüler neden ailesine dahi gösterilmedi ilk konuşmasında helikopterin içerisinde sıkıştığını ayağının kırık olduğunu kımıldayamadığını söyleyipte daha sonrasında oradakilerin üzerlerindeki kabanları giyip helikopterin koltuğunu çıkarıp 500 metre ileriye kaar gidiyor o kadar güç kendisinde varken helikopterinde deposunun % 80 dolu iken orayı ateşe verip yerini tespit ettirmiyor 112 aramadan önce iha yı neden arıyor ne konuşuluyor bu kayıtlar alınmadanmı rapor hazırlanıyor oradaki köylüler sadece şunu söyleyebiliyorlar helikopter geçtikten yaklaşık 2 saat sonra sis çöktü.
|