Alıntı:
goramaz Nickli Üyeden Al?nt?
Kıbrıslı
Anlattığınız durum bu kadar basit mi? genelkurmay başkanı kimseden habersiz bir geceyarısı uyarısı yapıyor. hem de kurumun resmi internet sitesinde.Şunu kimse diyemez ki:'' bu sadece genelkurmay başkanını bağlar''.Erk sorunu sadece Akp ile ilgili bir durum değil şu durumda..
|
Yooo değil... Yani ne benim anlattıklarımdan anladığınız kadar ne de darbe yapma amaçlı bir muhtıra değil... Daha derin birşey diyorum... Diyorum ki... Hiçbir komutanın bilgisi olmadan hazırlanmış bir yazı bu... Peki darbe amacı olsa kim kim yapacak darbeyi... Diğer komutanların haberi olmadan bu muhtıradan, nasıl TSK'nın sistemli bir muhtırası diyebiliriz.... 2.'si seçim öncesinde yayınlanan böyle bir yazının, gereği yapılmazsa ya da arkasında durulmazsa muhtıra verilen partiye oy kazandıracağı belli... Peki gereğini kim yapacak, arkasında kim duracak bu bildirinin... Durması gereken komutanların haberi yayınlandıktan sonra oluyor... 3.'sü Dolmabahçe'deki görüşme de ne konuştu bu iki zat, o görüşmenin sonucunda yazılmış bir yazı olmasın bu? Peki o zamanlar gürleyen Büyükanıt sonra ve emekli olduktan sonra ne tür konuşmalar yaptı? Aslında çok çok çok daha organize bir olay bu....