Cevap: Kayseri'ye gelince kullanışlı, Sivas' a gelince kullanışsız oldu
nasıl kullanışlı değil, nasıl gerek duyulmadı, daha geçen hafta bir gazetede okumuştum hıdırnalı köyünden yaşlı bir hastayı hastaneye yetiştirmek için 4-5 saat greyderler dozerlerle kar sıyırılıp ambulansa yol açılmadımı, bunuda mı okumamış, nasıl gerek duyulmuyor sivas gibi dağlık ve geniş bir arazide 3000 e yakın köy var sen onlara bir hizmeti götür bak o zaman sivas'a o köylüler nasıl sahip çıkıyor, köylülerin bir işi olduğu zaman gürün'ü divriğisi malatyaya, şarkışla gemerek yeniçubuk sızır kayseriye, şuşehri koyulhisar akıncılar, tokata gitsin ihtiyaçlarını oralardan görsün sonra sivas gelişmiyor, sen ne verdin ki gelişsin, bu kadar geri kafalılık olmaz ben inanıyorum ki sivas gibi şehire bir tane değil bir kaç tane ambulans helikopter hizmet etsin sivas'ın çehresi bir nebze değişir. haaaa gerek duyulmuyor diye şunu söyleyebilir, biz sivastaki hastanelerin modernizasyonu için bir şey yapmıyoruz, doğru düzgün doktor yok iyi doktorlarada sahip çıkamıyoruz kaçıp gidiyorlar, kaliteli doktor ve hastanemiz olursa o zaman helikopter ambulans ihtiyacı doğar, hatta kaliteli doktorumuz olursa kayseriden yozgattan ankaradan erzincandan erzurumdan bile hasta gelebilecek bir hastaneye sahip olmamız gerekiyor bunun için çabalıyor derse başım gözüm üstüne ama malesef hastanelerin durumunu bile bildiğini sanmıyorum sayın vekaletsiz vekil efendi
|