|
Yiğido
edebiyatisyen Şuan
Son Aktivite: 02.03.2014 00:18
Tecrübe Puanı: 695 
|
Cevap: Toplum önünde erkeklik edip,gizli odalarda özür dilemeyin
Alıntı:
BOUN Nickli Üyeden Al?nt?
Geçmiş olsun Sivas, geçmiş olsun Sivaslı! Koca şehrin kaderini artık kahvehane müdavimleri, ticaret ve modern ekonomi bilgisi sıfır alperenler(!), sanayiden, kültürden, şehircilikten, gelişmiş dünyadan bihaber ve ona muhalif babalar, reisler belirleyecek. Bu daha ne ki, daha ne yatırımlar ne yatırımcılar bu koçyiğitlerin elinden sermayelerini, istikballerini zor kurtaracak. Deli dumrul başladı Sivas'ta, Sivaslıya hayırlı uğurlu olsun!
Kendi düşen ağlamaz!
|
Yav arkadaş yorumlarını takip ediyorum belediyeyi küçümsemekten, eleştirmekten başka bir şey yapmıyorsun."Hayırdır çıkarın mı var yoksa?" diye sorana da merdi kıpti şecaat arz ederken sirkatin söyler misali "Benim ne çıkarım olabilir, ben sadece Sivas aşığıyım diyorsun..Acaba bu BAUN rumuzlu arkadaş Sivas aşığı mı yoksa belediyeye muhalif birisimi mi diye Küçük bir araştıma yaptım.Yanılmamışım, Sivas aşığı falan değilsin ya da sende AKP aşkı Sivas aşkından daha üstün.Çünkü Hükümetin Sivas için tezgahladığı oyunların hiç birine yorum yapmamışsın, hepsine kayıtsız kalmışsın.Senin aşk anlayışın farklıysa onu bilemem.İnşallah yanılıyorumdur. Haa yorum yapıp yapmak senin bileceğin iş, ama az da olsa bunlara tepki göstersen "amenna" derdim. Örneğin;
" dikimevi taşınıyor",
"Dikimevinden sonra devlet malzeme ofisi taşınacak",
"DMO yu da kaybettik" vs. başlıklı haberlerin hiçbirinde yoksun.
T apu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü’nün kapatılacağı,
Osman Kılıç’ın 3 yıl önce Sivas’a yapılacağını açıkladığı Akıl ve Ruh Sağlığı Hastanesinin Tokat’a yapılacağı,
DAP Kapsamındaki İllerde Etçi ve Kombine Irklarla Kurulacak Damızlık Sığır İşletmesi Yatırımlarının Desteklenmesine İlişkin Karar”ında Ağrı,Ardahan, “Bayburt”, Bingöl, Bitlis, Erzincan, Elazığ, Erzurum, Gümüşhane, Hakkâri, Iğdır, Kars, Malatya, Muş, Tunceli, Van, illeri bulunmakta iken Sivas’ın bulunmadığı,
Sivas’ın işsiz kalma riski en yüksek iller arasında 81 il arasında 62.67’lik gibi yüksek bir oranla 6. sırada yer aldığı, Cumhuriyetin ilk yıllarında Türkiye’nin en büyük ekonomisine sahip 7. ili olan Sivas’ın, bugün gelişmişlik düzeyi bakımından Türkiye’nin 55. ili sırasına kadar gerilediği,
ümitle beklenen fuar alanı projesinin ödenek yetersizliği nedeniyle yarım kaldığı,
Yeni Adliye Sarayı binasının yapılacağı arsa tartışmalarını, tartışmalar nedeniyle Adliye Sarayı binasının temellerinin atılamadığı,
Bölge Hastanesi için bulunamayan ya da bulunan ancak uygun olmayan velhasıl bir türlü başlanamayan Bölge hastanesi,
Otoyol Projesinde teğet geçildiğimizi,
Bir türlü bitirilemeyen Sivas Devlet Hastanesi Poliklinik binası inşaatında yaşanan onca olumsuzluğu,
Cumhuriyet Üniversitesi fen Edebiyat formasyon desleri çevre illere verildiğini,
Başbakanın "Stadyum yapma" sözünü tutmadığı vs. vs. vs. gibi haberlerin hiçbirinde de yoksun. Bu haberlere sessiz kalırken 5 tane sözde iş adamının TVlere çıkıp zeytinyağı gibi üste çıkmaya çalışmasını "Sivas için büyük bir felaket"olarak görmene anlam veremiyorum.Bu kişiler eğer haklılarsa belediyeyi mahkemeye versin çatır çatır haklarını alsın.
Eğer şehircilik, modern ekonomi birilerine haksız kazanç vermek, yasalara uymamak, peşkeş çekmek ise söylediklerinin hepsine katılıyorum.
Son söz olarak yukarıdaki Sivas için yapılan tüm olumsuzluklara baktıkça "Acaba Hükümetin Sivas gündemini değiştirmek, Sivaslıyıı susturmak için yaptığı bir oyun mu?" diye düşünmüyor da değilim.Vesselam...